Dingen die ik heb gemist toen ik op vakantie was

Zoals jullie in mijn vorige blog over mijn vakantie hebben kunnen lezen heb ik onwijs genoten van mijn fantastische vakantie naar Griekenland. Ik had oprecht geen heerlijkere vakantie kunnen wensen, met prachtig weer, hele mooie bezienswaardigheden, wonderschone natuur, overheerlijk eten en vooral ook veel gezelligheid. Toch was ik, na twee weken, wel weer blij om naar huis te gaan. Buiten het feit dat ik uiteraard mijn vrienden en familie graag weer wilde zien, waren er ook andere minder voor de hand liggende dingen die ik toch wel een beetje miste.

Series kijken op de bank

Vriendlief en ik zijn echte Netflixverslaafden en wij kijken doorgaans meerdere avonden per week lekker een film of een aantal afleveringen van een serie die we volgen. Zo na twee weken begon het toch wel weer te kriebelen om lekker op de bank verder te zien wat er gaat gebeuren met de series waar ik nog midden in zat. Hielp ook niet mee dat er in de havens af en toe hele toffe boten lagen waardoor ik onwijs zin kreeg om Black Sails verder te kijken 😉

Frisse groente

Ondanks dat we fantastisch hebben gegeten in Griekenland, was het wel echt restaurantvoedsel. Wanneer onze Souvlaki werd opgediend met een half sneetje tomaat die vooral als garnering diende, misten we toch wel een beetje de dagelijkse 200 gram groente. Alles was ongekende kwaliteit, maar met heel veel nadruk op vlees. Nu geef ik toe dat we het ook een beetje zelf hebben gedaan door niet meer vegetarisch te hebben besteld, maar de opties voor spannende groentegerechten waren vaak ook niet heel uitgebreid en geloof het of niet, maar de Griekse salade met fetakaas klinkt na een verhoging van 1700% van mijn reguliere fetakaasconsumptie toch niet elke dag meer als muziek in de oren. De lokale bakkerijtjes hadden heel veel bladerdeeghapjes, wat ook weer overheerlijk was, maar waardoor ik gewoon ter afwisseling op een gegeven moment nog nooit zo heb genoten van een broodje met kalkoen en lekker veel sla.

Lekker de herfst vieren

Stom hè, zit ze in een heerlijk warm land van de zon te genieten, gaat ze zeggen dat ze de herfst mist. Ik moet ook zeggen dat ik, dit blog typend met een heel dik vest aan, niet zal zeggen dat ik de zon niet mis of dat ik graag naar Nederland terug wilde voor de kou, maar ik vind de herfst altijd wel een heel leuk seizoen en ik keek er toch ook wel weer naar uit om terug te komen in een land waar de blaadjes van de bomen vielen, Jack ‘o Lanterns buiten staan en je lekker op de bank kan genieten van de regen tegen het raam met een warme drank en dekentje op je schoot… wat me trouwens brengt naar mijn volgende punt:

Thee drinken

Ik ben een echte theeleut en heb thuis dan ook een (te) grote selectie aan losse theetjes staan. Ik ben niet zo heel erg van het water drinken en kom doorgaans dan ook vooral door mijn theeconsumptie makkelijk tot mijn twee liter vocht per dag. Op vakantie moest ik het helaas vooral doen met een kopje (of twee) bij het ontbijt. Blijkbaar zijn de Grieken niet echt theedrinkers (snap ik dan wel weer, als je in zo’n warm land leeft), dus de keuze was -indien al aanwezig- niet reuze. Ik kon stiekem best een beetje zin krijgen in weer lekker mijn eigen soorten thee drinken op elk moment wanneer ik dat wilde.

 Dit is een schatting die mogelijk wel of mogelijk niet gebaseerd is op mijn kracht tot het overdrijven van dingen. Maar het was wel echt veel kaas.

Wat mis jij aan thuis als je op vakantie bent?

2 thoughts on “Dingen die ik heb gemist toen ik op vakantie was

  1. Wij zijn afgelopen weekend weer bij een Grieks restaurant gaan eten en het viel me ook op hoe weinig aantrekkingskracht de vegetarische gerechten op de kaart hadden. Ik heb dan maar vis besteld. 🙂
    Trouwens, ze zeggen dat warme dranken juist goed zijn als je het warm hebt. Ze zouden je lichaamstemperatuur doen dalen.

    1. Het is wel heel vleesgericht inderdaad. Was de vis wel lekker? Ik had voor het eerst echte Calamari, superlekker! Dat van de thee is wel bijzonder, dat wist ik niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *