Dutch Comic Con 2018

Afgelopen weekend stond niet alleen in het teken van Pasen en 1 April, maar ook van de Dutch Comic Con, die ook dit jaar weer in de Jaarbeurs Utrecht plaatsvond. Vandaag neem ik jullie aan de hand van een aantal foto’s mee in mijn weekendje DCC.

DCC 2018

Dutch Comic Con was dit jaar groter dan ooit. Met onder andere een heuze drone racebaan, een giga life-size X-wing en allerlei props van o.a. Alien, Fantastic Beasts, Jurassic Park en nog veel meer. Er waren naar mijn idee veel meer bezoekers dan de voorgaande jaren en het lijkt dat dit evenement nu ook wat meer aantrekkingskracht heeft op de doorsnee gezinnen en ouders met kinderen. Zowel zaterdag als zondag waren ontzettend druk; Zaterdag kwamen we rond lunchtijd aan (de con opende om 10:00) en konden we aansluiten in de rij die gewoon drie straten verderop pas eindigde. Serieus hè.

Cosplay

Gave cosplays zien (en op de foto) is voor mij echt de helft van de lol van Comic Con. Gelukkig was er was ook dit jaar weer ontzettend veel toffe cosplay te zien. Wie mij al wat langer volgt weet dat ik vorig jaar als Daenerys naar de Comic Con ben geweest, en ook dit jaar was ik weer van de partij met een cosplay; Dit maal Black Widow van the Avengers. Hier rechts zie je mijn cosplay ’s avonds na dag 1 in het hotel. Overigens is mijn trigger discipline ook ver te zoeken, maar gelukkig konden deze wapens niet meer dan ratelen 😉

Hartstikke leuk als mensen je herkennen of een compliment geven dat je cosplay er goed uit ziet, en nog leuker als er kinderen idolaat op je af komen omdat ze echt even met je op de foto willen.

Ik heb denk ik nog wel vier of vijf andere Black Widows gezien, een hele boel Harley Quinns, Jokers, Deadpools maar ook een levensgrote Groot en de gang van Scooby Doo. Ik heb onwijs veel foto’s gemaakt, dus heb er nu gauw even een aantal naast elkaar gezet, maar check bijvoorbeeld ook Inspector Gadget hier beneden even… hoe goed is die?! Op mijn Instagram kun je trouwens nog wat meer foto’s van toffe cosplays vinden!

 

 

 

Special guests

Elk jaar zijn er ook weer een aantal special guests op de con. Vorig jaar had ik Gates McFadden van Star Trek ontmoet en heeft ze mijn boek gesigneerd. Dit jaar had ik vooral interesse voor Emilie de Ravin (o.a. Once Upon a Time, Lost) en Zach McGowan (o.a. Black Sails, The 100). Ik had mijn Chip portomonnee van de Primark meegenomen, die Emilie voor me heeft gesigneerd. Echt een super lieve, spontane en vrolijke meid. En ze is in het echt ook zo onwijs knap dat het bijna is alsof ze uit een sprookje is gewandeld.

Oh en over onwijs knap gesproken, ik heb dus gewoon een knuffel gekregen van Zach McGowan. Ik was anderhalf uur later nog steeds een beetje giddy.

Merchandise

Ook de dealerhal was dit jaar weer super groot. Er waren heel veel stands van bekende merken, maar (of zo leek het in ieder geval) ook veel meer ruimte voor de Etsy/Deviantart artiesten die op kleinere schaal bijvoorbeeld tekenen of op andere manier creatief met popcultuur bezig zijn. Check bijvoorbeeld hier onder rechts de foto van een leger aan kleine Bowtruckles (Fantastic Beasts) die allemaal handgemaakt waren door een super getalenteerde dame. Tof toch?

Zelf ben ik natuurlijk ook niet met lege handen naar buiten gegaan. Zo heb ik stickers en buttons gekocht, maar ook onderstaande goodies (en een super lekker warme hoodie met kattenoortjes die ik al aanhad en niet meer uit wilde voordat ik de foto kon maken). Links een kleine Ditto knuffel (Pokémon) die zo lief naar me aan het lachen was dat ik ‘m niet kon laten staan. Daarnaast twee boekenlegger en heb ik een nieuwe kameraad gevonden in deze mini-R2D2 van LEGO. Last but not least kan ik nu zelf Cauldron Cakes bakken met het beste kookboek wat ik ooit heb gezien.

Leuk voor de Pokémonliefhebbers onder ons: Het onderschrift op de Karpnado boekenlegger is “pray they won’t evolve”

House of Wax

Waar House of Wax vorig jaar met een Lord of the Rings display op de Comic Con stond, was dit jaar een Game of Thrones experience. Ook dit jaar was het weer hartstikke mooi gemaakt met bijvoorbeeld een Ser Jorah (middelste foto) die echt wel goed gecast was, maar ook Littlefinger en Robert Baratheon waarvan je direct zag wie ze moesten voorstellen (rechterfoto). Ook leuk was de Night’s Watch die bezorgd het publiek vanaf de Wall aan het toeschreeuwen was om ons te vertellen dat we moesten uit kijken voor de White Walkers, die er ook rondliepen. Er was trouwens ook nog een Cersei en een Joffrey, waarvan ik bij die laatste echt dubbel lag om de spot on typische Joffrey rotkop die hij trok.

Volgend jaar weer?

Volgend jaar absoluut weer! Ik twijfel nog of ik in November naar de winter editie van DCC ga, maar ik heb me op deze editie in elk geval onwijs vermaakt en hele leuke mensen ontmoet. Het was weer erg geslaagd met leuke dingen om te zien en te doen, toffe merchandise, gave special guests en supertoffe cosplays. Zeker voor herhaling vatbaar.

Ik wil graag afsluiten met mijn favoriete foto van de con, waarbij ik (overigens voor de X-wing) Darth Vader zo ver had gekregen om even van wapen(s) te ruilen. Die Lightsaber staat hem toch wel een stuk beter.

Zou jij naar de Comic Con gaan? En zou je dan ook in cosplay gaan? Als je een beetje geeky bent of van popcultuur houdt is dit echt een ontzettende aanrader!

2 thoughts on “Dutch Comic Con 2018

  1. Ik weet nog wel dat ik bij je vorige post over DCC had gezegd dat ik ook wilde gaan. Uiteindelijk niet gegaan omdat het weekend al druk genoeg voor me was 🙁 maar wel een beetje spijt dat ik niet ben gegaan!
    Ziet er echt heel leuk (maar ook best druk) uit! Ik heb wel Elfia en Abunaicon op de planning staan (Elfia als piraat en bij Abunaicon verschillende Pokémon cosplays én ik ga een nieuwe cosplay maken van The Witcher)

    1. Ja! Wat ontzettend jammer dat je niet kon gaan… Ik raad echt aan om volgend jaar te kijken of je heen kan, ik denk dat jij het ook wel heel gaaf zou vinden. Elfia lijkt me ook onwijs cool om een keer heen te gaan. En hoe vet dat je Pokémon cosplays hebt! Ik ben heel benieuwd hoe het is en hoe je cosplays er uiteindelijk allemaal uit zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *