Leuke series niét op Netflix: Deel I

Foto: The Handmaid’s Tale

Na Leuke series op Netflix Deel I en Deel II heb ik nu ook een eerste blogpost gemaakt met leuke series die niét op Netflix staan. Ik heb dit keer vier series op een rij gezet die ik onlangs heb gekeken en enthousiast over ben. Kijk je mee?

Westworld

Westworld is een serie van HBO (o.a. van Game of Thrones, Sex and the City, the Sopranos en vele andere series) dat gebaseerd is op de gelijknamige film uit 1973. In de toekomst is er een ‘pretpark’ ontwikkeld waar robots in een Wild West stijl omgeving rondlopen en verhaallijnen aanbieden aan klanten (ook wel ‘newcomers’ of ‘guests) die veel geld betalen om hun lusten te kunnen botvieren in het pretpark en op de robots, die zo zijn geprogrammeerd dat ze de guests niets aan kunnen doen. Gelukkig voor de robots worden hun geheugens dagelijks gewist en worden ontstane wonden netjes dichtgenaaid. De robots zijn mensecht en moeten zo veel mogelijk menselijke trekken meekrijgen. Helaas voor de parkeigenaren gaat er iets mis waardoor sommige robots herinneringen behouden, leren te improviseren en in opstand komen. Deze serie is ook echt onwijs goed en heel erg spannend. Er is nog maar één seizoen beschikbaar, maar er is al bekend dat het tweede seizoen er aan zit te komen!

Game of Thrones

Mocht je deze nog nooit hebben gezien dan wordt het nu toch echt tijd. Ik ben nu bij met het laatste seizoen (seizoen 7) en deze serie blijft maar beter worden. De acteurs zijn briljant, het verhaal is fantastisch in elkaar gezet en de serie blijft verrassen en verbazen. Het blijft een genot om te kijken naar de special effects, prachtige filmlocaties, geweldige kostuums en onfeilbare acteerwerk van de spelers. Ik ken eigenlijk geen enkele andere serie die het zo veel afleveringen kan volhouden zonder saai, vergezocht of ‘uitgemolken’ te worden, maar Game of Thrones kan het. En hoe! De wereld maakt zich klaar voor seizoen 8, dat tevens het laatste seizoen is van deze epische serie.

 

Follow the Money

Follow the Money is een spannende Deense serie waar verschillende verhaallijnen worden gevolgd. Een politieagent van fraudebestrijding, belangrijke zakenlui, een medewerker van de juridische afdeling en jonge jongens in het criminele circuit komen uiteindelijk samen en hebben iets te maken met politieke spelletjes binnen het bedrijf Energreen waar economische misdaden, verdwijningen en andere schimmige praktijken onder de dekmantel van een succesvol bedrijf schuilgaan. Tijdens de serie komen er steeds meer onderwereldpraktijken en geheimen aan het licht. Deze crime-thriller is heel spannend en meeslepend. Er zijn nu twee seizoenen en blijkbaar zijn ze ook bezig met nieuwe afleveringen. Ik ben benieuwd!

a Handmaid’s tale

Deze sci-fi serie speelt zich af in een dystopische toekomst in het totalitaire Gilead. Na een burgeroorlog en het aan de macht komen van een groep mensen met extreme ideeën die worden weggezet onder de categorie ‘godsdienst’, is de wereld veranderd. Door ziektes en vervuiling zijn vrouwen steeds minder vruchtbaar geworden en zijn er ‘handmaids’ aangesteld die worden verplicht om als slaaf in het huis van de elite te zorgen voor nageslacht voor de man e nvrouw van het huis. De serie volgt June, die in het huis van één van de belangrijkste spelers wordt gestraft, vernederd en gekleineerd. Haar naam moet ze veranderen in ‘Offred’ (Of Fred, “van Fred”) en er moeten strikte gedragsregels worden nageleefd om niet aan ‘the Wall’ te worden opgehangen, afschuwelijke straffen te moeten doorstaan of ledematen kwijt te raken. Soms krijgen we herinneringen van Offred te zien, toen ze nog June heette en gelukkig getrouwd was met haar man en dochtertje. Deze is ze overigens kwijtgeraakt toen zowel haar man als dochter werden meegenomen terwijl ze probeerden te ontsnappen van het regime. Deze serie is ijzersterk en heeft hele mooie, schokkende beelden. Hij is wel een beetje gloomy en er hangt van begin tot eind een nare, kille sfeer. Ik vond hem spannend, meeslepend en ook heel confronterend. Het enige nadeel aan de serie (vind ik persoonlijk) is dat er nog een heleboel vragen achterblijven over de backstory van een aantal gebruiken en gebeurtenissen in Gilead. Ik hoop van het boek, waar de serie op is gebaseerd en ik binnenkort wil gaan lezen, meer antwoorden te krijgen. Het zou natuurlijk ook nog kunnen dat er nog meer backstory op de planning staat in de komende seizoenen, want ook deze serie is nog niet afgelopen!

Welke series heb jij onlangs gezien waar je enthousiast over bent? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *