Leuke series op Netflix: Deel II


Foto: Outlander – bron: The Hollywood Reporter

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een blogpost schreef met leuke series op Netflix. Ondertussen heb ik al weer een nieuw lijstje met toffe series die ik de laatste tijd heb gezien. Ook deze keer zitten er wat mij betreft weer echt pareltjes tussen. Vandaag dus weer een post met vijf Netflix-series waar ik de afgelopen tijd van genoten heb.

The Expanse

Wie mij kent weet dat ik fan ben van sci-fi. Toen ik deze serie, die zich afspeelt in een toekomst waar de mens het zonnestelsel heeft gekoloniseerd, langs zag komen op Netflix moest en zou ik deze dan ook kijken. Wat ik in deze serie heel sterk vind, en vaak een beetje mis in sci-fi, is dat het verhaal ook rekening houdt met het gevolg van technologische ontwikkelingen voor de mensheid. Het is gaaf dat de hele wereld backstories heeft en ook op politiek en economisch niveau ontzettend complex is. Zo bestaan er spanningsvelden tussen de de verschillende planeten en hun bewoners. De mensheid weet in deze serie ook in de ruimte verdeling en elitisme te creëren en zo staan bepaalde bevolkingsgroepen lijnrecht tegenover elkaar. Deze intrigerende verhaallijnen worden afgewisseld met visueel prachtige shots en een spannend verhaal met veel spanning en actie.

De serie volgt verschillende mensen waarvan de verhaallijnen later in de serie pas samenkomen. Mede doordat de karakters, verhaallijnen en wereld zo complex zijn, moet je deze serie wel met je volle aandacht kijken. Er is veel aandacht voor detail en er gebeurt niet alleen veel, maar er zijn ook nog best wel wat dingen die misschien niet heel belangrijk lijken, maar later weer terugkomen. Seizoen twee is er al wel, maar staat nog niet op Netflix. Volgens mijn vriend en zijn betrouwbare bronnen wordt dit seizoen nóg beter dan dat seizoen één al was… Ik kan niet wachten!

The OA

Deze serie heeft iedereen waarschijnlijk de laatste tijd al eens voorbij zien komen. Deze serie had zo ontzettend veel hype van alle kanten, dat ik toch wel heel nieuwsgierig werd. De serie gaat over een voormalig blind meisje dat na zeven jaar vermissing ineens weer opduikt. Ik kan me goed voorstellen dat deze serie niet voor iedereen is, maar als je Stranger Things goed vond, is deze serie waarschijnlijk ook wel wat voor jou.

Ik wil in verband met spoilers niet te veel kwijt over het verhaal, maar deze serie creeërt constant nieuwe vragen en mysteries. Deze serie is niet heel anders te beschrijven dan “trippy” en je moet er zeker even in komen en vooral ook open staan voor sci-fi en mystery-invloeden. Er blijven wel wat gaten achter na het kijken van deze serie, maar als je het gewoon over je heen laat komen en de serie zonder te veel er over na te denken ervaart, is hij echt wel spannend, verrassend en leef je ontzettend mee met de karakters. Ik vond deze serie niet briljant, maar hij was zeker vermakelijk genoeg om een plek in dit lijstje te verdienen.

Outlander

Ex-militair verpleegster Claire Randall is in het jaar 1945 met haar man in Schotland, als ze op mysterieuze wijze in 1743 beland. Daar moet ze vechten om te overleven en moet ze om politieke redenen trouwen met de Schotse krijger James Fraser, op wie ze (uiteraard) smoorverliefd wordt. Het is even in komen, maar zodra je in deze serie zit is hij echt onwijs goed. Deze serie scoort heel hoog op review-sites, en met recht! Het genre is romantisch drama, maar verwacht ook veel actie, politieke spelletjes en het meest hatelijke personage ooit. (Niveautje Ramsay Bolton, zeg maar)

Seizoen 2 lijkt een hele andere kant op te gaan met de karakters en het verhaal, maar ook dat seizoen heeft me gegrepen en werd met de aflevering briljanter. Wees wel voorbereid op veel naakt- en seksscènes, waarvan ik eerlijk moet toegeven dat ze niet altijd wat aan het verhaal toevoegen (met acteurs Sam Heughan en Caitriona Balfe in de hoofdrol echter echt geen straf) en echt wel heftige beelden. Dit in zowel de categorie brok in de keel als bloederige scènes en “ai, die voelde ik bijna zelf” momenten. Deze serie is mijn absolute favoriet uit het lijstje en ik kan niet wachten hoe seizoen 3 verder gaat. Bonus: Prachtige beelden van Schotland en hele toffe mood-setting (doedelzak)muziek.

Taboo

Deze serie speelt zich af in het Londen van 1814. De avonturier James Delaney (Tom Hardy), waarvan iedereen dacht dat hij dood was, is teruggekeerd vanuit Afrika wegens de dood van zijn vader. Delaney heeft namelijk recht op een riante erfenis. Dit betekent wel dat een aantal mensen not amused zijn met de terugkeer van Delaney en zijn eis op de rechten van dit stuk land. Naarmate de serie vordert moeten er een hoop koppen rollen en ontstaat er een klopjacht op Delaney, die koste wat het kost zijn eigen hachje probeert te redden. Van deze serie snap ik heel goed dat het niet iedereen’s cup of tea is. Aan het begin krijg je een hele boel hints naar bepaalde vreemde praktijken en zwarte magie waar Delaney zich mee bezig houdt, wat zich voornamelijk uit in vreemde beelden zonder duidelijke context. Het is vooral aan het begin best lastig om de verhaallijn te blijven volgen en alles te blijven snappen, maar wat mij betreft is het de moeite wel echt waard. De setting is heerlijk somber en spookachtig en alleen al de straatjes zijn onwijs om te zien.

Trapped

In deze IJslandse serie spoelt een lijk aan in een afgelegen havenstadje in IJsland. Tot overmaat van ramp steekt er een sneeuwstorm de kop op, waardoor het stadje wordt afgesloten van de buitenwereld, met de moordenaar nog steeds onder hen. Aan het plaatselijke politieteam de taak om uit te vinden wie de moord heeft gepleegd en wat de motieven waren. Ondertussen leer je ook de inwoners uit de stad beter kennen en kom je er achter dat de karakters buiten de moord om nog allerlei andere zaken hebben die ze bezig houden. Dit spannende verhaal wordt afgewisseld door prachtige shots van IJsland en goeie muziek.

Welke series staan op jouw to-see lijstje? En mocht je sommige van deze al hebben gezien, wat vond je er van? Ik ben benieuwd!

2 thoughts on “Leuke series op Netflix: Deel II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *