Leuke series op netflix: Deel III

Foto: Star Trek: The Next Generation – bron: Paramount

Ik vond dat het weer tijd werd voor een post met leuke Netflix series! Ik heb vandaag weer een lijstje van vijf leuke series gemaakt, met hele verschillende genres en onderwerpen. Zo heb ik een hele oude science-fiction serie, twee spannende actieseries en twee komedieseries die heerlijk wegkijken in het lijstje gezet. Ben je benieuwd waar ik het over heb? Lees verder!

Black Sails

Deze serie over piraten in de Carribbean speelt zich af rond 1715. De serie volgt enkele piraten, onder wie Kapitein Flint, een Engelsman die uiteindelijk als gevreesde piratenkapitein is geindigd, op hun bloederige zoektocht naar schatten en volgeladen vrachtschepen op de zee. Ook de stad ‘Nassau’, waar Madame Guthrie de verkregen goederen van de piraten koopt en doorverkoopt en de piraten ondertussen gretig afnemer zijn bij het bordeel en de goedgevulde bar met rum komt vaak terug. De serie is los gebaseerd op hoe het er in die tijd echt aan toe ging en schuwt dan ook geen gruwelijke en bloederige beelden. Black Sails heeft vier seizoenen (die allemaal al beschikbaar zijn) en kan dus lekker van begin tot eind worden gebingewatcht! Ik ben zelf nog bezig met seizoen twee, maar ik vind hem erg goed in elkaar gezet en het verhaal solide en spannend. Tot nu toe zeker een aanrader!

Star Trek: The Next Generation

Eindelijk is deze dan ook op Netflix te vinden! Deze serie is het vervolg op de eerste Star Trek serie en werd in 1987 uitgezonden. Ik snap daarom dat het woord “verouderd” misschien te binnen schiet. Deze serie blijft wat mij betreft ook in deze tijd echt nog briljant. De serie volgt de Enterprise NCC 1701-D, een StarFleet ruimteschip onder leiding van Jean-Luc Picard (vertolkt door Patrick Stewart) dat de ruimte verkent en met vreemde planeten en volken moet onderhandelen. Er zitten vrij weinig actie- en vechtscènes in en vooral veel politiek en andere dynamiek tussen de karakters. Onder de Bridge crew vallen onder andere Diana Troi, empath, die gevoelens van andere soorten aan kan voelen en Data, een android. Behalve het geniale acteerwerk van Patrick Stewart en een cast met een hele goeie dynamiek, zitten er in deze serie hele mooie alledaagse (ook in deze tijd nog) relevante vraagstukken die aan de hand van andere volken, planeten, tijdreizen en schurken wordt aangehaald. In TNG zit ook mijn favoriete schurk ooit: Q. Omnipotent bovennatuurlijk wezen met een aanleg voor komedie. Bonus is dat de serie 178 afleveringen lang is. Als je ‘m leuk vindt hoef je je dus voorlopig niet te vervelen!

The Good Place

The Good Place is een comedyserie over Eleanor Shellstrop (Kristen Bell) die per ongeluk naar ‘the good place’ wordt gestuurd. Op deze plek heeft iedereen, na hun dood, precies het “leven” wat ze willen. Alles zonneschijn en regenbogen en iedereen leert zijn/haar soulmate kennen. Dit is een beloning die alleen bedoeld is voor de mensen met de allerbeste track records aan goede daden. Eleanor. Deze serie is goed uitgedacht en heeft korte afleveringen van rond de 20-25 minuten, waardoor hij heerlijk wegkijkt. De serie heeft een hele goede cast, die hun rollen op een hele komische manier weet te vertolken. Zonder spoilers te geven, vind ik zeker dat het het waard is om deze te kijken. In seizoen twee wordt het verhaal namelijk nog vreemder en komt er een hele andere twist aan het verhaal.

In The Flesh

Deze serie is niet je standaard zombieserie. In ‘In The Flesh’ is er een zombieuitbraak geweest, maar is er een medicijn ontwikkeld om de ondoden (of zoals ze in de serie genoemd worden: mensen die aan het “Partially Diseased Syndrome” lijden), weer te laten functioneren. Deze serie belicht meer de politieke kant van de verschillende ‘kampen’ binnen de samenleving. Enerzijds zijn er mensen met PDS die met contactlenzen en make-up weer als ‘normale’ mensen door het leven te gaan, anderzijds is er ook een front dat vindt dat ze gewoon zichzelf moeten kunnen zijn en dat de mensen met PDS worden onderdrukt, die op steeds extremere manieren actie gaan voeren. Ook binnen de overgebleven mensen bestaan er verschillende standpunten over de acceptatie van de PDS-sufferers. De serie volgt een jongeman, Kieren, die als “Rotter” (nare naam voor mensen met PDS, die vooral de tegenstanders gebruiken) hier een weg in probeert te vinden.

In The Flesh

Over deze serie was ik eerst nogal skeptisch, maar ben ik uiteindelijk toch wel heel erg leuk gaan vinden. De serie volgt … een succesvolle advocate die het heeft gemaakt in New York en besluit alles op te geven en te verhuizen naar Californië omdat ze nog gevoelens heeft voor haar ex-vriendje van school. De serie is overduidelijk een komedie en wordt gekenmerkt door een feministisch randje. Rebecca is supergrappig, niet op haar mondje gevallen en heerlijk sarcastisch. Af en toe een beetje te, maar daar blijft het natuurlijk ook een komedie voor. Ook leuk: De serie is soort van in musicalformat opgemaakt. In elke aflevering komt wel een nummer voorbij.

 

Welke van deze series heb jij gezien of wil je nu gaan kijken? Ik ben benieuwd wat je er van vind! Stay tuned voor een overzicht van leuke Netflix films die ik binnenkort zal maken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *