Leuke series op Netflix: Deel IV

Joe! Het is weer tijd voor een Netflix aanrader-lijstje. Ik heb de laatste tijd weer een aantal mega toffe series gekeken die ik graag met jullie wil delen. Ik ben ook ontzettend enthousiast over de serie van de foto van de post: Dark. Ook heb ik nog onder andere een toffe food-docu, detectiveserie met the Devil himself en de meest iconische comedy ooit voor je klaarstaan. Lees je weer mee?

Foto: Dark – bron: Netflix

 

Altered Carbon

Geen Netflix lijstje compleet zonder een heerlijke science fiction… en deze serie uit 2018 is echt een topper van Netflix. Deze serie draait om een dytopische toekomst waarin het bewustzijn van de mens niet meer gebonden is aan hun lichaam, maar overgeplaatst kan worden wanneer iemand doodgaat. Meer ga ik er niet over vertellen, omdat je deze echt moet zien om de full effect mee te krijgen, maar het is een mega gave serie met een super origineel verhaal, toffe beelden en een heel beangstigend toekomstbeeld. Deze serie heeft spanning, mysterie, intrige, bizar toffe visuals en een belangrijke boodschap over wat dit soort vormen van samenleving kan doen met onze waarden en moreel besef. Eén van de beste series die ik de laatste tijd heb gezien.

Oja en mocht je daar nu allemaal niet voor warmlopen; Joel Kinnaman (o.a. The Killing, House of Cards) heeft héél heel veel in de sportschool gestaan en doet héél heel vaak z’n shirt uit.

Chef’s table

Deze serie is iets anders dan de meeste series die ik aanraad, in de zin van dat het meer een docu-karakter heeft. Deze serie volgt elke aflevering een andere gerenommeerde chef. Hierbij krijg je een kijkje in hun privéleven, hun kookkunsten en waar de passie voor koken vandaan komt. Heel bijzonder om de verhalen achter succesverhalen te horen, te zien waar de koks hun inspiratie of ingedriënten vandaan halen en de bijzondere en unieke verhalen die sommige chefs te vertellen hebben. Gepaard met de prachtige muziek en typische, maar wel erg mooie beelden is deze serie een waar lust voor het oog.

Lucifer

Deze serie werd mij aangeraden door een vriendin. Normaal niet helemaal het type serie dat ik kijk, maar hoe meer ik van deze serie zie, hoe leuker ik hem toch ga vinden. Het is een beetje soapy, dus je zult ook echt even door de scientific mishaps and irresponsibilities heen moeten wat betreft het politiewerk, maar het verhaal is bijzonder creatief. Het draait om Lucifer Morningstar, de belichaming van de duivel die naar onze wereld afreist om daar een nachtclub te beginnen (en zich ondertussen schuldig te maken aan allerhande zonden, uiteraard). Hij raakt geïnteresseerd in een detective en krijgt een rol als rechterhand in het oplossen van moordzaken… Vaak met veel humor. Zo vertelt Lucifer mensen regelmatig gewoon dat hij de duivel is, maar niemand gelooft hem. Tom Ellis vertolkt de rol op een hele grappige en aandoenlijke manier, waardoor je zelfs van de duivel gaat houden.

Arrested Development

Tot mijn schande moet ik toegeven dat ik tot voor kort nog nooit een aflevering van deze serie had gezien. Sinds de eerste aflevering vond ik deze al hilarisch. Ontzettend droge humor en als je goed oplet heel veel terugkomende running-gags. Supergrappig. Deze serie gaat over een nogal disfunctionele familie waarin zoon Michael, ongeveer de enige uit de familie die normaal functioneert, het reilen en zeilen in het familiebedrijf moet overnemen nadat zijn vader in de gevangenis belandt. De afleveringen duren heel kort, dus zijn super goed te binge-watchen. Ik ben nu zelf bij seizoen vier beland en vind dit qua comedy wel echt een van de toppers. Hilarisch.

Dark

Ho-ly shit. Deze Duitse serie is ècht te spannend. Het is een science fiction thriller die draait om mysterieuze vermissingen van kinderen in een Duits stadje. Hierna ontrafelt de serie allerlei geheimen en spannende twists en lijntjes. Hij is in een fantastisch sombere sfeer geschoten met karakteristiek dorpje in een spookachtig donker bos. De verfilming en het geluid van deze serie is ook zo ontzettend toepasselijk, dat je vanaf de eerste aflevering al nagelbijtend op de bank zit. Als je Stranger Things leuk vindt, wordt Dark je nieuwe verslaving. Deze serie is een soort Stranger Things in een iets minder entertainment-gehalte, maar met meer nadruk op het thriller-aspect met toepasselijk somber jasje. Wederom een knaller van een Netflix-serie. Zeker een aanrader!

 

Heb jij deze series ook gezien? Wat vond jij er van?

Blijf me ook volgen voor de nummer vijf, die er ongetwijfeld niet te lang over gaat doen om hier te verschijnen!

3 thoughts on “Leuke series op Netflix: Deel IV

  1. Dark vond ik fenomenaal! Lucifer moet ik zo te zien toch nog eens een kans geven, ik haakte af na een aantal afleveringen. Van Chef’s Table heb ik de eerste aflevering gezien en dat vond ik ontzettend interessant, maar het is wel een serie waarvoor je in the mood moet zijn.

    1. Mijn vriend kostte het ook even om er in te komen bij Lucifer, maar geloof me dat het later echt beter wordt! Chef’s Table heeft inderdaad wel een hele bijzondere setting, maar ik vind het heerlijk om er inspiratie door op te doen. Zoveel passie hebben die chefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *