Leuke series op Netflix: Deel V

Joe! Ik heb weer vijf leuke series voor op het Netflix-lijstje! Nog geen idee wat je na je huidige serie wil gaan kijken? Misschien vind je hier inspiratie! Hier weer een lijstje met leuke series die ik aan het kijken ben of onlangs heb gekeken.

Foto: Lovesick – Netflix

Zumbo’s Just Desserts

In deze show gaan amateurbakkers de strijd aan om de opdrachten van meesterpatissier Adriano Zumbo uit te voeren. De twee met de laagste score moeten elke aflevering een dessert van Zumbo zelf namaken, waarna er één deelnemer afvalt. et decor van de set ziet er elke keer ontzettend Willy Wonka-achtig uit, met veel kleurtjes en snoep. Het enige nadeel van de show is dat je echt door sommige deelnemers heen moet kunnen kijken. Ik vind iedereen onwijs scripted reageren en sommige persoonlijkheden zijn ontzettend nep en aangedikt. Neemt niet weg dat de baksels bijzonder en prachtig zijn om te zien en Zumbo een briljante chef blijft.

Safe

In een ‘gated community’ (afgesloten gemeenschap) verdwijnt de dochter van Tom Delaney (Michael C. Hall), welke vervolgens op onderzoek uitgaat en allerlei geheimen over zijn buren ontdekt. Deze serie is spannend en kijkt lekker weg. Hij blijft wel lichtelijk voorspelbaar en er zitten enkele vraagtekens en onregelmatigheden in. Geen meesterwerk, maar nog steeds een zeer vermakelijke serie met goed acteerwerk en een solide verhaal.

Lovesick

Deze serie heb ik de afgelopen tijd gebingewatcht. Dit is een Britse serie waarin Dylan er achter komt dat hij een SOA heeft en daarbij zijn vorige partners moet informeren. Deze inleiding doet zeker geen recht aan de serie, want het is een serie met heerlijke ongemakkelijke, droge Britse humor en een heel mooi verhaal over relaties, liefde, seks en vriendschap. Met korte afleveringen kijkt deze serie makkelijk weg. De karakters zijn mega grappig en af en toe heel relatable.

Shooter

Ik heb Shooter eerder al eens genoemd, maar seizoen 3 is dus net uit en deze serie is echt weer zo bizar goed. Mocht je nog twijfelen, kijk gewoon eens de eerste aflevering. Alleen deze is al briljant. Niet alleen het verhaal is mega spannend; Het wordt ook weer duidelijk dat Bob Lee gewoon super goed is gecast, de villain perfect is, maar ook de cinematografie en het geluid gewoon kloppen. Imposant, indrukwekkend… Ik ben er nog niet doorheen, maar na de eerste aantal afleveringen lijkt dit mij een zeer waardige seizoen 3.

Grace & Frankie

Deze serie is al wat ouder, maar is wel zo’n klassieker die heel veel mensen hebben gezien. Mijn beste vriendin kwam hier onlangs mee. Eigenlijk stond deze serie helemaal niet op mijn lijst, maar we probeerden een aflevering en hebben toen direct al het eerste seizoen gebingewatcht. Grace en Frankie zijn twee dames waarvan beide mannen verliefd op elkaar zijn geworden en samen een toekomst op willen bouwen. Grace en Frankie zijn twee hele andere personen, maar komen samen in hun gedeelde strandhuis terecht. Als dit niet klinkt als een goed begin voor een comedy-serie weet ik het ook niet meer!

One thought on “Leuke series op Netflix: Deel V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *