Persoonlijk: Onze kerstversiering

Mijn vriend en ik zijn echte Kerst liefhebbers. Op 6 december stond ik dan ook al de boom op te tuigen en datzelfde weekend hebben vriendlief en ik lichtjes in zowel voor- als achtertuin gehangen. De kerstsfeer in huis halen vind ik in deze donkere tijd van het jaar altijd fantastisch.

Onze kerstversiering

Ik heb een kleine collage gemaakt van wat van onze kerstversiering. Rechts onderin zie je mijn trots, namelijk de hulstkrans die ik onder begeleiding van de moeder van mijn vriend heb mogen maken met hulst uit haar tuin. Deze foto is van toen het sneeuwde… Wat een mooi gezicht hè? De foto links van de krans is van onze guirlande, die boven onze openslaande deuren hangt. Super gezellig als het ’s nachts donker is en de lichtjes branden.

Linksonderin zie je onze lantaarn, die per seizoen en feestdag een andere inhoud heeft. Voor de kerst heb ik er een kersttafereeltje in gemaakt met sneeuw, boompjes en een huisje, wat overigens ook licht kan geven. Ook de auto staat voor de deur geparkeerd!

Linksboven zie je de bar in de keuken. Daar hebben we candy canes, koek- en speculaaskruiden (daar gebruik ik in deze tijd van het jaar heeeeel veel van!), koekjesuitstekers en deze schattige sneeuwpop koekjespot, die ik bij de Action vond. Achter de sneeuwpop zie je nog een koker staan met zelfgemaakte hot chocolate mix. Twee eetlepels in een glas warme melk en smullen maar!

Rechtsbovenin zie je ons pronkstuk, de kerstboom. Het is een neppert, maar dat zou je niet zeggen als je ‘m zo ziet. Hij is doordat we zulke hoge plafonds hebben maar liefst twee meter groot en hangt vol met koperen versiering.

De boom

En dan natuurlijk waar het om draait… de boom! Zoals ik al schreef is dit monster twee meter hoog en de lampjes zitten er al in. Super handig dus. Hij hangt vol met koperen versiering en wat houten details. Niet te veel, zodat je de boom zelf ook nog goed kan zien. Zonder versiering is ‘ie namelijk al zo mooi! Er hangen echte glazen, dure ballen in, maar ook leuke plastic balletjes die we gewoon bij de Action hebben gescoord. De glitters steken zo mooi af bij de lampjes! De kerstboom aanzetten is ook altijd het eerste wat ik doe als ik ’s ochtends beneden kom 🙂

Ook cadeautjes kunnen wat mij betreft niet ontbreken en ja… ze zijn allemaal echt! Ik vind leuke cadeautjes shoppen echt een heel leuk onderdeel van de feestdagen. Het blijft altijd weer een sport om leuke dingetjes voor iedereen te vinden, maar zoals je ziet ben ik goed geslaagd 😉

Dan wil ik deze blog graag nog afsluiten met een bonus-foto, van onze robotstofzuiger die geregeld met cadeautjes aan de haal gaat… Kleine Grinch dat het is.

Welke kleur heeft de versiering in jouw kerstboom? Heb jij een echte of een neppe? Gezellige feestdagen en een prachtig 2018 gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *