Photodiary: Augustus 2017 in pictures

Wauw! Augustus is gewoon alweer voorbij! Wederom weer een hele leuke maand met allerlei leuke momenten. Zo ben ik naar een uitverkocht Paradiso geweest, heb ik een magische tijd beleefd in Utrecht en de ontdekking gedaan dat ik al zes jaar iets bijna religieus bij me draag wat eigenlijk heel weinig praktisch nut heeft. Benieuwd? Lees gezellig mee!

Bullet journal

Ik wilde er al een tijdje een, maar wist nooit zo heel goed wat ik er mee moest doen. Geïnspireerd door een vriendin ging ik er nu toch ook maar eentje bestellen; de Bullet Journal. Elke week een spread maken is niet helemaal aan mij besteed, maar ik vind het onwijs leuk om mooie pagina’s te maken met bijvoorbeeld series die ik nog wil zien, plekken waar ik nog heen wil en bijvoorbeeld een mood tracker. Als ik wat verder ben zal ik ‘m laten zien in een blogpost!

Spontaan uit eten

Begin Augustus gingen vriendlief en ik spontaan uit eten bij een Indisch restaurant in de buurt. Daar hebben we heerlijk genoten van een rijsttafel en had ik deze bijzondere pandanparfait met zwarte rijstpudding als dessert… ziet er gaaf uit toch?!

Mocht je nu denken: “Yo Es wat een fantastische fotokwaliteit daar links”… Dat is een still uit een gifje waar ik weer eens gekke bekken aan het trekken was. Andere foto’s had ik helaas even niet, dus je moet het er even mee doen.

Harry Potter

Vriendlief had besloten me mee te nemen naar de Harry Potter Exhibition, alvast voor mijn verjaardag. Ware het niet dat ik net de week van te voren ging plannen om met mijn vader heen te gaan, waardoor hij zich genoodzaakt voelde de verrassing te verklappen… oeps. Het was ondanks dat het geen verrassing meer was wel echt super tof en ik heb echt mijn ogen uitgekeken. Check ook deze blogpost voor meer foto’s en hoe het was 🙂

Feestjes

We gingen ook gezellig naar mijn vader, die half Augustus jarig was. Gezellig met z’n allen Chinees eten en daarna met de rest van de familie even gezellig bijkletsen en een taartje weghappen in de typisch Hollandse kringverjaardag.

Eind Augustus was familie van mijn vriend jarig, die het vierde met een BBQ (en vriend als masterchef) in de prachtige tuin van het huis dat ze zelf hebben laten bouwen. Wat een prachtig huis, onwijs gave tuin en fantastisch uitzicht op een prachtig wijds park. Ik was bijna op slag verliefd!

Regenboogkaas

Ook ging ik tijdens de Pride met een vriendin Amsterdam in. We konden het uiteraard niet laten om ook even in de leuke winkeltjes te struinen, waar we onder andere regenboogkaas tegenkwamen. Volgens de kenners met pestosmaak, maar ik vond het niet bijster aantrekkelijk om ook te proeven. Zo leuk om te zien hoe mooi de sfeer was en hoe vrolijk de mensen waren terwijl overal in de stad regenboogvlaggen wapperden. Hoera voor de liefde!

Optometrist

Dit is hilarisch en heel erg kwalijk tegelijk. Ik loop al zes jaar met een bril rond. Professioneel opgemeten voor een kleine zak geld bij een dure opticiën… Nu ben ik nogal klunzig en was ik een beetje bang dat ik ooit bijvoorbeeld op mijn bril zou gaan zitten en dan geen bril meer had, dus ik wilde een nieuwe. Meteen maar even opnieuw opmeten, want ik kijk nog steeds niet helemaal optimaal met die bril. Blijkt mijn prisma dus verkeerd om te zijn geplaatst. En ik schijn ook nog een kleine cilinder-afwijking te hebben die ze niet hebben gezien. En ik maar denken dat mijn ogen er gewoon op achteruit waren gegaan en ik gewoon een sterkere bril nodig had. Afijn, volgende maand een nieuwe… wel met goeie glazen!

Kraambezoek

Ook gingen we gezellig op kraambezoek bij een bevriend stel dat net was bevallen van een prachtige zoon. Ik nam bovenstaand mandje mee, zelf samengesteld met cadeautjes voor baby en voor mama. Hoe leuk zijn trouwens die fotokaarten? Die kun je bij je baby leggen en een foto maken van mijlpalen. Denk aan; Mijn eerste nacht doorgeslapen etc. Gewoon bij de Action! Helaas had de kleine niet helemaal zijn dag, maar aan het eind van ons bezoek lag ‘ie wel lekker bij papa op schoot te slapen.

Ik weet niet of dit aan mij ligt, maar die kleine handjes en vingertjes blijven me keer op keer verbazen. Fuck yeah mother nature, en zo.

Franz Ferdinand

De 29e gingen we naar Franz Ferdinand in Paradiso. Ik was zelf nog nooit in Paradiso geweest, maar wat een prachtige zaal is dat! Geeft echt een hele toffe sfeer. Franz Ferdinand was ook echt op z’n best en ik ben zeker te spreken over de nieuwe formatie. Ik heb echt heerlijk genoten… wat zijn die gasten live toch fantastisch! Ook hier heb ik trouwens een korte blog over geschreven, mocht je die nog niet voorbij hebben zien komen.

En verder…

  • Kwam vriendlief in een creatieve uitspatting op het idee om sushipannenkoeken te maken. Was nog lekker ook!
  • Konden we lekker plukken van de aardbeiplant, die ook af en toe vreemde monsteraardbeien produceerde.
  • Kwam ik langs deze prachtige bloementuin. Wat een werk moet dat zijn!
  • Had ik het beste tussendoortje ooit op mijn werk, omdat mijn vader gebak over had van z’n verjaardag.
  • Ligt de straat verderop nog steeds open, waardoor er nu stoplichten met giga-wachttijden zijn en we best een stuk om moeten rijden. Ik hoop dat ze snel klaar zijn!
  • Bakte ik koekjes voor mijn werk en stuurde ik die via de post, omdat ik ongepland thuiswerkte… Verrassing voor de collega’s!

Ik kijk onwijs uit naar September (en Oktober), want dan gaan we namelijk lekker twee weekjes op vakantie naar het prachtige Griekenland. Wat was het mooiste moment van jouw Augustus?

One thought on “Photodiary: Augustus 2017 in pictures

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *