Photodiary: Harry Potter The Exhibition

Afgelopen week was het dan eindelijk zo ver. Ook ik ben naar Harry Potter The Exhibition geweest! Deze expositie is al sinds februari in Nederland, dus ik ben er ontzettend laat bij. Ik zag dat in September de laatste tickets over de balie gaan, dus dat als ik wil gaan ik toch echt nu moest. Ik wilde eigenlijk vanaf het begin al heen, maar ik had van meerdere mensen al begrepen dat het aan het begin van het jaar echt onwijs druk was. Ik had uiteindelijk zo lang gewacht dat de mensen die ik kende en er heen wilden allemaal al waren geweest. Toch wilde ik wel heel graag heen, dus had ik besloten om gewoon alleen een keer te gaan.

Verjaardagscadeau

Mijn vriend had mijn enthousiasme al een tijdje aan moeten horen, dus die had besloten om (alvast) als cadeautje voor mijn verjaardag hier heen te gaan. Uiteraard heb ik per ongeluk de verrassing verpest door net een week daarvoor toch met mijn vader af te spreken, die ook wel graag heen wilde. Moest mijn vriend dus toch verklappen dat hij al kaartjes had… Oeps!

Ik had een kaart gemaakt (oké, alleen de binnenkant- credits voor de buitenkant gaan naar make that the cat wise) als excuus dat ik hem onwetend de verrassing had laten verklappen, maar kon me daardoor wèl van te voren heel erg verheugen over het feit dat ik eindelijk naar de expositie kon… en ik kon me voorbereiden door mijn butterbeer shirt aan te trekken 😉

Ik dacht dat het vrij rustig zou zijn door de combinatie van de vakantieperiode en “iedereen die heen wil is vast al geweest”, maar we hebben uiteindelijk toch nog best even in de rij gestaan. Bij binnenkomst vroegen ze om een vrijwilliger voor de sorting hat, om te kijken in welke house je zou worden ingedeeld. Uhhh… IK! Zie hieronder my face when ik ingedeeld werd bij ‘mijn’ house: Hufflepuff.

De expositie

Daarna door langs de Hogwarts Express naar de expositie, waar allerlei attributen en kostuums stonden uit de originele Harry Potter films. Het was echt ontzettend gaaf gedaan. Ik verwachtte een soort museum-like idee, maar het was echt een belevenis. De hele hal was sfeervol aangekleed en er draaide Harry Potter muziek/sound-effects waardoor je je echt in de Harry Potter wereld waande. Zo had je bijvoorbeeld een muur met de proclamations van Umbridge, ramen met fake bliksem-effect en liep je op een bepaald punt gewoon Hagrid’s hut binnen.

Belevenis

Je kun buiten dat je van alles kon zien ook het één en ander doen. Zo kon je Mandrakes uit hun potje halen, waarbij ze echt begonnen te schreeuwen (gelukkig niet zo hard als in de film!) en kon je Zwerkbal spelen. Bezem helaas exclusief, dus eigenlijk vooral ballen door hoepels gooien… maar hé, het gaat om het idee. Wat trouwens ook wel leuk was was dat we meerdere medewerkers hebben gesproken die echt allemaal wel fan waren. Leuk dat men daar ook echt met passie stond, en niet zomaar random als promotiewerk een Harry Potter shirt aan hebben getrokken. De man die de toverstokken beheerde voor de souvenir-foto die aan het begin werd gemaakt, kon helemaal met passie benoemen wiens toverstok van wie was, en ging vol overtuiging met zijn collega discussiëren waarom ze eigenlijk geen toverstokken hadden liggen van een Hufflepuff. Leuk!

De kostuums waren met zoveel oog voor detail gemaakt. Heel gaaf om dat zo van dichtbij te kunnen zien, want in de films valt het toch wat minder op. Ook Dobby stond in de hal (met sok) en Felix de Phoenix was ook onwijs gedetailleerd, tot rimpeltjes en mini-veertjes aan toe. Uiteindelijk hebben we ongeveer een uur rondgelopen. Volgens een medewerker die ik later sprak verschilt het heel erg per persoon… Sommige mensen zijn er met dertig minuten doorheen. Op zich was het ook niet bijzonder groot, maar ik vond het het wel waard! Komt misschien ook omdat ik ben opgegroeid met de boeken en de films al talloze keren heb gezien 😉

Aandenkens

Aan het einde was uiteraard een souvenirwinkel. Ik moet zeggen dat alles wel ontzettend duur was, maar kudo’s dat zelfs dit gedeelte zo tof was aangekleed. Ze hadden shirts, house robes, stickers, schrijfveren en uiteraard toverstokjes. Dit waren replica’s van de toverstokken van de personages uit Harry Potter en ik moet toegeven dat deze wel echt heel mooi vervaardigd waren en met zorg verpakt. Ik kocht zelf een Chocolate Frog, waar ook echt een Collectible Wizard Card in zat! Ik kreeg Salazar Slytherin, die ook echt holografisch is en dus de illusie heeft dat ‘ie beweegt… te tof! Ook moest ik uiteraard nog een Hufflepuff-pin hebben en heb ik, ondanks de hoge prijs van 15,- (beetje absurd eigenlijk) in het kader van you can’t put a price on memories de souvenir-foto van het begin van de expositie meegenomen… Ik vond hem te leuk!

Wat was dit gaaf zeg! Mocht je nog niet geweest zijn, maar toch ergens nog een kriebel voelen om het te doen… GAAN! Ik ben echt ontzettend blij dat ik toch ben geweest.

Ben jij al bij de Harry Potter exhibition geweest? Wat vond je er van en wat was jouw favoriete onderdeel?

4 thoughts on “Photodiary: Harry Potter The Exhibition

  1. Het ziet er wel heel tof uit! Ik heb wel de films gezien en de boeken gelezen, maar ik ben geen megafan, dus ik vind de prijzen te hoog om er even voor de leuk heen te gaan. En ik rij er helaas ook niet zomaar even heen.

    1. Snap ik! Het was ook niet super groot voor de prijs. Je moet er wel echt wat mee hebben, maar ik ben er mee opgegroeid dus ik vond het wel supergaaf om te zien! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *