Recept: Barbecue Pulled Chicken

I love pulled chicken. Mijn favoriete variant is de barbecue pulled chicken. Mega lekker op een broodje, maar ook op een pizza, op taco’s of gewoon zo is dit recept echt fantasisch. Het is verrassend simpel om te maken en je houdt ook nog eens een heerlijke bouillon over om een lekker soepje mee te maken… dubbel feest dus!

Wat je nodig hebt:

  • 2 porties van mijn recept voor barbecuesaus
  • 1.5 liter water
  • 450gr kippendijfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kippenbouillonblokje

Wat je doet:

  1. Snij de ui in partjes en snij of pers de knoflook fijn.
  2. Doe de kippendijfilet samen met de groentes, het laurierblaadje en verkruimeld bouillonblokje in een pan met 1.5 liter water.
  3. Breng aan de kook.
  4. Zet het vuur iets zachter en laat ongeveer 30 minuten sudderen.
  5. Je kunt nu de kip uit de bouillon vissen en de kip met twee vorken aan stukjes trekken.
  6. Kook de bouillon nog even in zonder deksel, totdat er ongeveer tweederde van de hoeveelheid over is gebleven.
  7. Lepel een aantal eetlepels bouillon over de kip en schud even goed door.
  8. Schep de barbecuesaus door de kip heen.
  9. Je kunt dit prima invriezen en ontdooien wanneer je het nodig hebt!

 Het is zonde om de bouillon weg te gooien! Je kunt hier een prima soepje, jus of andere basis van maken.

One thought on “Recept: Barbecue Pulled Chicken

Geef een reactie