Recept: Broodje vegetarische rookworst

De nieuwste aanwinst van de Vegetarische Slager is de vegetarische rookworst. Natuurlijk super voor een vegetarische andijviestamppot. Makkelijk te maken met dit recept, minus de spekjes (of met vegetarische Speckjes), of dit bijzondere recept met zoete aardappel maar ook super lekker met zoete aardappelfrietjes! Voor een bijzondere lunch kun je deze broodjes natuurlijk ook maken! Hoe dan ook is de bijzondere saus een heerlijke combinatie. Zo kun je wel rookworst blijven eten!

Oh en P.S. Uiteraard is dit recept ook met vlees-rookworst te maken. Is in principe hetzelfde recept! Toch raad ik aan een keer de vega-rookworst te proberen. Geloof me, het is net vlees!

P.P.S. … Kijk mij eens fancy en haute cuisine doen met mayonaise en ketchup dan.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • Stokbroodje (zelf afbakken of uit de winkel)
  • Vegetarische rookworst (Vegetarische Slager of GoodBites)
  • Gefrituurde uitjes
  • Rucola

Voor de saus:

  • 7el mayonaise
  • 3el mosterd (grof)
  • 1tl paprika
  • 1tl kurkuma
  • 1tl azijn
  • 1tl honing
  • 1tl mosterdzaad
  • 1/2tl knoflookpoeder
  • 1/2el bloem
  • zout en peper

Wat je doet:

  1. Bak je stokbroodje af. Snij hem doormidden en snij hem dan aan één zijde open. Haal het brood er een beetje uit, zodat het broodje wat uitgehold is.
  2. Meng de ingrediënten voor de saus bij elkaar.
  3. Verwarm de rookworst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Beleg je broodje met rookworst, saus, rucola en gefrituurde uitjes…
  5. Klaar is Kees!

Zo simpel kan het zijn, maar echt heel erg lekker! Maak hier lekker (zoete)aardappelfrietjes met wat tijm of rozemarijn bij en smullen maar!

One thought on “Recept: Broodje vegetarische rookworst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *