Recept: Bulgur met aubergine, feta en granaatappelpitjes

Helaas kan ik je dit gerecht niet door je scherm heen laten proeven… Ik kan wel zeggen dat ik nadat ik bovenstaande foto heb gemaakt direct nog wat extra heb opgeschept. Dit is namelijk zo lekker dat je gegarandeerd twee keer wil opscheppen. Dit gerecht komt bij elkaar doordat de verschillende scherpe smaken van de ingrediënten perfect samenwerken. Je kunt er een stukje vlees (of een vegaburger!) bij eten, maar gewoon zo is dit ook al onwijs lekker!

Oh, als je de munt toevoegt… gebruik volle eetlepels. De munt zorgt er voor dat alles een heerlijk frisse tint krijgt en is echt het kroontje op het gerecht.

Hoofdgerecht voor ongeveer drie mensen. Vier met een (vegetarisch) stukje vlees erbij.

Allereerst:

  • 200gr bulgur
  • 200gr feta
  • 2 aubergines
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 75gr granaatappelpitjes
  • groentebouillonblokje
  • 4el munt
  • 3tl komijn
  • 2tl kaneel
  • 2tl sumak
  • olijfolie
  • peper en zout

En dan:

  1. Snij de ui in halve ringen. Pers of snij de knoflook fijn.
  2. Hak de aubergine in blokjes en snij de munt klein.
  3. Kook de bulgur met het groentebouillonblokje gaar.
  4. Bak ondertussen de uitjes in olijfolie geurig en glazig.
  5. Doe de aubergine bij de uitjes in de pan. Voeg ook de kaneel, komijn en sumak toe en bak nog ongeveer even door totdat de aubergine zacht is.
  6. Giet de bulgur af en meng met de aubergine en uitjes. Voeg ook de feta, granaatappelpitjes en munt toe en breng op smaak met peper en zout.
  7. Geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *