Recept: Champignonsaus

Champignonsaus is misschien wel mijn favoriete saus voor vlees. Het is heel makkelijk te maken en smaakt overheerlijk op bijvoorbeeld een schnitzel of een biefstukje. Je kunt deze saus natuurlijk ook over groenten eten. Hij is ook heel erg lekker met aardappeltjes. Als je gebakken aardappels hebt en die in de saus legt, nemen ze een beetje champignonvocht op en worden ze echt super lekker! Kortom, champignonsaus kan altijd! Lees mee hoe je dit recept zelf kan maken!

Wat je nodig hebt (voor ~2-3 personen):

  • 300gr Champignons
  • 70ml water
  • 50gr boter
  • 1 (middelmaatje) ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1/2tl Worchestersaus
  • 2el verse peterselie
  • 3el maizena
  • 2-3 el zure room
  • Peper en zout

Hoe je te werk gaat:

  1. Snipper de ui en snij de champignons in kleine stukjes. Pers de knoflookteen fijn.
  2. Smelt de boter in een diepe koekenpan of hapjespan.
  3. Bak de ui op middelmatig vuur totdat hij glazig en bruin begint te worden. Doe dan de champignons en knoflook er bij en laat bakken totdat de champignons ook mooi bruin zijn.
  4. Roer nu de Worchestersaus en peterselie er doorheen. Giet ook het water er bij.
  5. Laat het even goed borrelen en roer dan lepel voor lepel de maizena er door heen. Blijf roeren (en borrelen :-)) totdat het mengsel dik wordt.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Doe twee eetlepels van het mengsel bij de zure room en roer heel goed door totdat het een gladde massa wordt.
  8. Nu kun je je zure room-mengsel bij de champignons voegen. Roer weer goed door en hou op een laag vuurtje warm totdat je de saus gaat serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *