Recept: Couscous met pompoen en spruitjes

Ik hou heel erg van de Marokkaanse keuken. In dit recept maak ik gebruik van de heerlijke ‘basissmaken’ van couscous en kaneel en combineer dat met kleurrijke wintergroenten die heerlijk in de oven worden geroosterd totdat ze supersmaakvol zijn!

De walnoten in dit recept zorgen voor een fijne crunch en de zoete smaak van rozijnen past heel goed bij de zachte smaak van pompoen en lichtbittere smaak van de spruit!

Wat je nodig hebt voor de groente:

  • 400g pompoenblokjes
  • 350g spruitjes (schoongemaakt)
  • 3el olijfolie
  • 1tl komijn
  • 1tl salie
  • ¾tl kaneel
  • 2 knoflookteentjes

 

Wat je nodig hebt voor de couscous:

  • 225gr couscous
  • Half groentebouillonblokje
  • 50gr rozijnen
  • 50gr walnoten
  • ½el peterselie

 

  1. Verwarm de oven voor op 190◦c en vet een bakplaat in met 1el olijfolie.
  2. Hussel de pompoen en de spruitjes met 2el olijfolie, de kruiden, uitgeperste knoflookteentjes en peper en zout op een bakplaat door elkaar.
  3. Bak ~20 minuten in de oven. Hussel halverwege even door elkaar.
  4. Doe ondertussen 225 gram couscous in een pan. Vul de pan met kokend groenteboullion totdat de couscous net onder een laagje water staat. Laat 10 minuten staan, roer even door.
  5. Hak de walnoten in grove stukken en voeg samen met de peterselie en rozijnen toe aan de couscous. Voeg nu ook de gebakken groente toe, roer even goed door en breng op smaak met peper en zout.

One thought on “Recept: Couscous met pompoen en spruitjes

Geef een reactie