Recept: Garnalensalade met avocado en tomaat

Nu de temperatuur stijgt en het buiten af en toe wel buitenland lijkt, krijg ik steeds vaker zin in salades. De salade uit dit recept is simpel, fris en ook nog eens heel gezond. Door de avocado en garnalen is deze salade ook prima als maaltijdsalade te maken. Meenemen als lunch voor bijvoorbeeld op je werk? Neem de dressing apart mee en doe die er vlak voordat je de salade eet pas op.

Je kunt naar eigen smaak de hoeveelheden een beetje aanpassen. Hou je veel van avocado? Doe er lekker een hele in! Fan van tomaat? Neem er twee! Met het frisse van de citroen, de bite van de garnaaltjes en het zachte van de avocado en tomaat is deze salade heerlijk voor een lekkere zonnige dag!

Wat je nodig hebt:

  • 200gr sla
  • 125gr garnalen
  • 1 à 2 tomaten
  • 1/2 à 1 avocado
  • 5 sprietjes bieslook
  • 1el olijfolie
  • 1/2el balsamicoazijn
  • 1tl citroensap
  • Zout en peper
  1. 1. Snij de tomaat in blokjes van ongeveer 3 cm.
  2. 2. Snij de avocado in iets grotere blokjes en snij of knip de bieslook klein.
  3. 3. Was indien nodig je sla. Als je reeds gekookte garnalen hebt kun je nu door naar stap 5.
  4. Breng een laagje water met een snuf zout aan de kook en kook de garnalen een paar minuutjes totdat ze roze zijn.
  5. Laat de garnalen afkoelen of leg ze kort even in de vriezer totdat ze koud zijn.
  6. Meng in een kom de olijfolie, balsamicoazijn, citroensap, zout en peper.
  7. Meng de sla met de garnalen, tomaten en avocado en voeg als laatste ook de bieslook en dressing toe.

Eet smakelijk!

2 thoughts on “Recept: Garnalensalade met avocado en tomaat

Laat een reactie achter op Esmee Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *