Recept: Hasselbackpompoen

Het is weer eens tijd voor een recept dat ik via de Allerhande gevonden heb. Deze is vegetarisch, super lekker en ziet er ook nog eens prachtig uit. Een super mooie showstopper voor op tafel. Ik beloof dat het niet zo moeilijk is als dat het er uit ziet! Lees je mee?

Ingredi├źnten voor ~3 personen:

  • 1 flespompoen
  • 2 aardappelen
  • 100gr quinoa
  • 250ml groentebouillon
  • 2 kropjes baby romaine sla
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1/2 sjalot
  • 25gr boter
  • 3el zonnebloemolie
  • 1el olijfolie
  • 1el stroop
  • 1 knoflookteen
  • 1 takje tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 75gr pecorino
  • peper en zout

Wat je doet:

  1. Snipper de ui en snij of pers de knoflook fijn. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snij de pompoen door de helft, haal de pitjes en draadjes er uit. Schil de pompoen en leg met de platte kant naar beneden op de snijplank.
  3. Snij de pompoen in de breedte in, maar snij niet helemaal door. Maak de plakjes ongeveer 4 mm dik.
  4. Leg de pompoen op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met een eetlepel zonnebloemolie. Breng op smaak met zout.
  5. Zet de pompoen nu ongeveer 20 minuten in de oven.
  6. Doe de stroop en de boter in een pannetje en smelt samen. Na de 20 minuten bestrijk je de pompoen met het mengsel.
  7. Bak de pompoen nog 30 minuten en bestrijk elke tien minuten met het mengsel.
  8. Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de sjalot met de knoflook en tijm. Voeg de quinoa en de groentebouillon toe en kook de quinoa volgens de verpakking.
  9. Schil en snij de aardappels in kleine blokjes van een halve centimeter. Verhit de overige 2el zonnebloemolie in een pan en bak de aardappelblokjes goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
  10. Schil de sinaasappel en snij in plakjes. Rasp de schil van de citroen en haal de blaadjes van de slakropjes los.
  11. Leg de pompoen op een schaal en verdeel de quinoa, sla, aardappeltjes en sinaasappel er omheen.
  12. Bestrooi met de citroenrasp en bieslook en breng op smaak met peper en zout.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *