Recept: Indiaas geïnspireerde overnight oats

Een paar weken terug ben ik langs de toko geweest en heb ik weer wat voorraad aan kunnen vullen. Één van de producten die ik heb gekocht was rozenwater. Mocht je het nog nooit hebben geproefd, het smaakt eigenlijk zoals rozen ruiken… heel bloemig en bijzonder. Het wordt in de Aziatische keuken veel gebruikt en je kunt er zowel hartige als zoete recepten mee maken.

Havermout met een Indiaas tintje

I love rozenwater en I love de Indiase keuken. Laatst schreef ik een blog over overnight oatmeal, wat ik een heel fijn ontbijtje vind. Ik besloot eens een Indiaas geïnspireerde combinatie uit te testen… en lekker dat dat was!

Deze overnight oats zijn heerlijk bloemig en zoet en hebben een typische Indiase smaak. Zó lekker voor een zomerse ochtend! Mocht je ‘m nog niet hebben gezien, check dan ook even mijn ‘basisrecept‘ voor wat tips en tricks voor de beste overnight oats ever!

Je hebt nodig:

  • 40gr havermout
  • 40gr griekse yoghurt
  • 100ml melk
  • 1-2tl rozenwater
  • 2 saffraandraadjes
  • 1/2tl kardemom
  • 1tl honing
  • Optioneel: pistachenootjes

En dan…:

  1. Doe de saffraandraadjes in de melk. Verwarm de melk in een pannetje of de magnetron (het hoeft niet te koken), roer af en toe door, als het goed is komt er een gelige kleur van de draadjes af. Laat afkoelen.
  2. Meng met de yoghurt en de havermout goed door elkaar.
  3. Doe de kardemom en het rozenwater er bij en schep nogmaals even goed door.
  4. Zet het (afgedekt of niet, maakt niet echt uit) in de koelkast en laat een nachtje staan.
  5. Done! Als je van meer/minder zoet houdt kun je uiteraard even met de hoeveelheid honing spelen. Proef even en pas het aan naar wens!

Optioneel maar wel lekker: Een handje pistachenootjes door je havermout heen! Doe dit wel net voordat je het gaat eten, anders worden de nootjes soggy.

  Als je rozenwater niet kent zou ik beginnen met 1tl, het is best een bijzondere smaak! Mocht je er van houden (zoals ik) kun je er prima twee theelepels in knallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *