Recept: Kip cordon bleu

Sommige dingen zijn gewoon echt veel lekkerder als je ze zelf maakt. Kip cordon bleu is daar zo’n voorbeeld van. Mocht je dit gerecht niet kennen, het is eigenlijk gewoon een gepaneerde kipfilet gevuld met ham en kaas. Helemaal niet moeilijk om zelf te maken, maar wel echt stukken lekkerder dan voorverpakt uit de supermarkt!

Je kunt de kipfilet op de traditionele manier paneren, maar ik vind zelf altijd dat dit stuk vlees, omdat er al zo veel kaas en ham in zit, met ei en bloem echt ontzettend machtig wordt. Daarom gebruik ik mayonaise en mosterd. Ook raad ik aan om, mocht je het in jouw supermarkt kunnen vinden, panko te gebruiken in plaats van gewone paneermeel. Het is ook gewoon broodkruim, maar dan grof. Vind ik qua textuur net wat lekkerder.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kipfilets
  • 2el mayonaise
  • 1el mosterd
  • 4 plakjes kaas
  • 2 plakken ham
  • paneermeel (of panko)
  • peper en zout

Wat je gaat doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de mosterd en de mayonaise met een beetje peper en zout naar smaak in een kommetje.
  3. Snij de kipfilet aan de lange kant in (niet helemaal door!)
  4. Leg een plakje kaas tussen de kipfilet in, daarna een plakje ham en weer een plakje kaas. 
  5. Vouw de kipfilet dicht en zet aan de rand vast met satéprikkers.
  6. Smeer de bovenkant en zijkanten in met het mosterd-mayomengsel en bestrooi met paneermeel (niet de onderkant! Die wordt dan namelijk zompig)
  7. Leg de kipfilet op een bakpapiertje op de bakplaat en bak in 25 minuten gaar.
  8. Haal de satéprikkers er uit en serveer met aardappelen en groenten.

Je kunt het ook wel met één plakje kaas doen, maar doordat de kaas smelt blijft alles een soort van aan elkaar plakken en dus beter op zijn plaats.

Geef een reactie