Recept: Kipgehakt met zoete aardappel en paprika

Mag ik even enthousiast doen over deze varen-borden? Not pictured is het kleine schaaltje in de vorm van een blaadje, die ik samen met de varens als laatste drie in het schap heb weten te scoren. Dit heerlijke gezonde gerecht past daar perfect in voor een plaatje dat er net zo mooi uit ziet als dat dit gerecht lekker is! Zachte mozzarella, gebakken uitjes en zoete aardappels komen samen met de pittige chili, knoflook en paprika. Vergeet ook vooral de peterselie niet, want dit maakt het gerecht nét even dat beetje specialer!

Hij is helemaal low-carb, keto, glutenvrij en ook nog eens voedselzandloperproof (OK die laatste… dénk ik). Gezien mijn lingo voor dieetwoorden opraakt wil ik graag afsluiten met de boodschap dat dit recept ook zeer weeaboo en tlhIngan vriendelijk is. Ben je er klaar voor?

Wat je nodig hebt:

  • 300gr kipgehakt
  • 2 paprika’s (voor het contrast is het leuk om geen oranje te nemen)
  • 1 ui
  • 2 zoete aardappels
  • 1 bol mozzarella
  • 1el fijngehakte peterselie
  • 1 knoflookteen
  • 1tl chilivlokken (of meer als je van pittig houdt)
  • olijfolie
  • peper en zout

Wat je doet:

  1. Schil de zoete aardappels. Snij ze door de helft, zet ze onder water met een beetje zout en kook ze totdat ze gaar zijn (~20 minuten). Ze zijn gaar als je er makkelijk met een vork in kunt prikken. Kook ze niet te ver, want dan krijg je straks puree.
  2. Laat ondertussen de spinazie slinken in een wok of grote hapjespan. Laat goed uitlekken en zet opzij.
  3. Bak nu het kipgehakt in 1/2el olijfolie ongeveer vijf minuten goudbruin. Zet ook dit even opzij.
  4. Pers de knoflookteen uit en snipper de ui. Snij de paprika’s en de mozzarella in stukjes.
  5. Bak de paprika met de ui en de chilivlokken een paar minuutjes in de wok tot geurig en (de uitjes) glazig.
  6. Snij de afgegoten gekookte zoete aardappels in stukjes en voeg samen met de kip en de knoflook toe aan de pan. Bak nog vijf minuten.
  7. Breng op smaak met peper en zout, voeg de mozzarella en spinazie toe en bak nog twee minuutjes door.
  8. Serveer met fijngehakte peterselie.

2 thoughts on “Recept: Kipgehakt met zoete aardappel en paprika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *