Recept: Kruidenboter breekbrood

Dit recept is fantastisch. Het is super makkelijk te maken, je kunt er een hele groep mensen mee bedienen en iedereen vind het ook nog eens super lekker. Je hebt maar twee ingrediënten nodig! In een handomdraai zet je dit heerlijke kruidenboter breekbroodje op tafel… Ook een goed idee voor een heerlijke snack op Oudjaarsavond, maar deze klassieker kan natuurlijk elke dag van de week!

Wat je nodig hebt:

  • 1 ciabatta
  • kuipje kruidenboter
  • Je kunt ook varieëren met bijvoorbeeld kaas, pesto, zongedroogde tomaatjes en/of verschillende kruiden, maar hij is zo al heerlijk!

Wat je doet:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de ciabatta in de breedte in, maar niet helemaal doormidden.
  3. Laat de kruidenboter zacht worden, of zet even in de magnetron. Maakt niet uit als het smelt.
  4. Smeer de binnenkant van de inkepingen in met kruidenboter naar smaak.
  5. Vouw folie om de onderkant van het brood of zet een bakplaat met bakpapier onder het brood. Dit is om druppende kruidenboter op te vangen.
  6. Bak het brood 10-15 minuten, totdat het lekker knapperig is en de kruidenboter mooi gesmolten.
  7. Je kunt nu de ingesneden plakken afsnijden en lekker oppeuzelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *