Recept: Kruidnootjes (pepernoten)

Het is zo ver! Vandaag is het vijf December en dat betekent pakjesavond, gedichten voorlezen, marsepein en vooral heel veel kruidnootjes! Een recept voor kruidnoten kon dan uiteraard ook niet ontbreken. Deze (vaak onterecht pepernoten genoemde) kruidnootjes zijn in een mum van tijd klaar… je hoeft niet eens je boter zacht te laten worden! Super geschikt om voor ’t heerlijk avondje toch nog even snel uit je mouw te schudden dus!

Ingrediënten voor ~140-150 kruidnootjes:

  • 200gr zelfrijzend bakmeel
  • 100gr donkerbruine basterdsuiker
  • 100gr koude boter
  • 4el melk
  • 3el koek- en speculaaskruiden
  • snuf zout

Dit kun je zonder hulp van bakpiet!

  1. Verwarm je oven voor op 175 °C.
  2. Meng het bakmeel, suiker, zout en kruiden door elkaar.
  3. Voeg de boter en melk toe en kneed met je handen tot een mooie egale bal.
  4. Rol balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  5. Bak ongeveer 10 minuten in de oven af.
  6. Beheers jezelf terwijl de kruidnootjes afkoelen en geniet van de heerlijke geur die nu door je keuken blaast!

 Om ze ‘pepernoot-size’ te krijgen rol je balletjes ter grootte van een knikker. Groter kan ook, maar dan zal je baktijd variëren. De nootjes worden pas knapperig en hard als ze afkoelen!

Een fijne Sinterklaasavond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *