Recept: Ontbijtvierkantje


Ik hou van ontbijten. Een uitgebreid ontbijt heeft voor mij iets super gezelligs en geeft me een boost voor een goede start van de dag. Waar ik doordeweeks vooral met havermout ontbijt, geeft zo’n fancy ontbijtje me echt het weekendgevoel.

Het ontbijtvierkantje is echt de ultieme manier om het weekend te vieren, maar kan ook heel goed als lunch, brunch of wanneer je ’s ochtends gewoon wat meer tijd hebt… Dit recept is echt onwijs simpel, maar wel heel lekker en ziet er ook heel leuk uit om aan gasten te serveren.

Wat je nodig hebt:
1 blik croissantdeeg (Danerolles of huismerk, net wat je lekker vind)
2 plakjes bacon
2-3 eieren
Basilicum
Parmezaanse kaas
Peper en zout

Wat je gaat doen:

  • Verwarm de oven volgens de verpakking van het deeg.
  • Je rolt de croissantdeeg uit. In plaats van dat je er nu driehoekjes van snijdt, knijp je met je duim en je wijsvinger het stippellijntje dicht en rol je de randjes een beetje omhoog. (Zie foto’s onderaan de blogpost)
  • Breek twee eieren open in het vierkantje.
  • Snij je bacon in stukjes en verdeel dit over het vierkantje.
  • Rasp wat parmezaanse kaas over het geheel en maak af met wat basilicum, peper en zout.
  • Optioneel: Voor een goudgeel kleurtje, bestrijk het randje met een beetje losgeklopt ei. De smaak blijft hetzelfde, dus deze stap kun je op zich prima overslaan.
  • Bak nu het vierkantje af in de tijd die op de verpakking van het deeg staat vermeld.

En voila! Zo simpel kan het zijn!

Dit is belangrijk, want anders loopt straks je ei over de bakplaat heen. Zorg dus dat je randjes minstens een centimeter omhoog staan.

4 thoughts on “Recept: Ontbijtvierkantje

  1. Jammie, dat ziet er smakelijk uit! Mijn moeder had voor de paasbrunch iets soortgelijks gemaakt, maar volgens mij zat daar nog spinazie op. Anyways: jouw versie ga ik binnenkort ook eens maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *