Recept: Parelcouscous met groenten en kaas

Voor iedereen die van champignonnetjes houdt een heerlijk doordeweeks gerecht! Deze parelcouscous met gebakken zachte champignons, courgette en ui wordt lekker kruidig door de pecorino en knoflook… en hij is ook nog eens gauw klaar! Vandaag deel ik het recept!

Ingrediënten voor ~3 personen:

  • 175gr parelcouscous
  • 1.75 liter groenteboullion
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 250gr champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 75gr pecorino
  • peper en zout

Wat je doet:

  1. Snipper de ui en snij of pers de knoflook fijn.
  2. Snij de courgette in blokjes van ongeveer 2-3cm. Snij de champignons in partjes van ongeveer gelijke grootte.
  3. Kook de groentebouillon en kook daar in de parelcouscous in ongeveer 12 minuten gaar. Giet goed af.
  4. Bak de ui en de knoflook glazig en geurig, voeg dan de groente hier aan toe en bak totdat de groente mooi bruin is.
  5. Eventueel ontstaan vocht giet je af.
  6. Schep 50gr pecorino en de groenten door de couscous heen.
  7. Serveer met de overige pecorino en peper en zout.

 

One thought on “Recept: Parelcouscous met groenten en kaas

Geef een reactie