Recept: Pasta met garnalen en citroen

Mijn favoriete pasta blijft de klassieke pasta met rode saus. Toch is het af en toe onwijs lekker om eens wat ‘anders’ te doen dan de standaard recepten. Dit recept is een frisse variant van pasta, met garnalen en citroen. De garnalen bak je met knoflook en wat kruiden voor een heerlijke combinatie met de pasta.
Dit recept is perfect voor doordeweeks, omdat hij naast dat hij superlekker is ook nog eens heel snel op tafel staat!

Recept voor twee personen:

  • 150g garnalen
  • 150g tagliatelle
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 30gr parmezaanse kaas
  • 1el olijfolie
  • ½el citroensap
  • 1tl citroenrasp
  • 1tl chilivlokken
  • 1tl oregano
  • Optioneel: peterselie
  1. Haal de staartjes van je garnalen er af. Snij je ui in ringen en snij die door vieren. Rasp de citroen en pers het sap uit. Pers de knoflook.
  2. Zet je pasta op in zout water en kook volgens de instructies op de verpakking.
  3. Verwarm de olijfolie in de pan. Fruit je ui tot deze er een beetje glazig uitziet. Als je rauwe garnalen hebt, bak je die nu ongeveer twee minuten. Als je garnalen reeds gekookt zijn (kun je zien als ze al roze zijn) hoef je ze alleen maar even te verwarmen. In dat geval ga je meteen door naar stap 4.
  4. Bak de garnalen nog twee minuten met de knoflook, chilivlokken en oregano (bij rauwe garnalen dus in totaal 4 minuten).
  5. Giet de pasta af en bewaar een beetje kookvocht.
  6. Hussel de pasta door elkaar met wat kookvocht en het sap en rasp van de citroen.
  7. Meng de pasta met de garnalen en voeg parmezaanse kaas en peper en zout naar smaak toe.
  8. Garneer eventueel met peterselie (en extra kaas, voor de liefhebber).

 TIP: Ik hussel de pasta graag met de garnalen in dezelfde pan als waar ik de garnalen heb gebakken. Zo blijven de kruiden die nog in de pan zitten aan de pasta plakken voor extra smaak! Denk er wel om dat je een diepe hapjespan gebruikt, anders past de pasta er niet meer bij.

Geef een reactie