Recept: Perzikkip met rijst

Dit recept is zowel herfstachtig comfort food door de heerlijke kruiden en zoete smaak, als een smakelijk lentegerecht door de frisse perzik. Dit recept staat met 30 minuten op tafel en ga je gegarandeerd nog een keer willen maken! Hou je niet zo van pittig? Dan kun je ook de rode peper weglaten en maar één theelepel sambal gebruiken.

Wat je nodig hebt (voor 3-4 personen):

  • 700gr kippendijen zonder bot
  • 400gr rijst
  • 2 paprika’s
  • 1 blik perzikstukjes op siroop
  • 3el olijfolie
  • 1tl kaneel
  • 1/2tl nootmuskaat
  • 2tl Ras el hanout
  • 1-2tl sambal oelek
  • 1 rode peper
  • 1el basilicum
  • het sap van een halve limoen
  • 1el suiker
  • 50gr geroosterde amandelen (zonder zout)
  • zout en peper

Wat je doet:

  1. Snij de kip in stukjes. Verwijder de zaadlijsten en snij de rode peper klein. Snij de paprika in reepjes en snij de perzik in stukjes. Bewaar de siroop!
  2. Hak de amandelen in stukjes en snij de basilicum klein.
  3. Bak de kip aan in 2el olijfolie totdat alle stukjes goudbruin zijn.
  4. Doe de overige eetlepel olijfolie samen met de kruiden, peper en paprika er bij in de pan en bak nog 2-3 minuutjes door.
  5. Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  6. Doe nu ook de siroop, perzik, suiker, limoensap en sambal er bij. Kook nog ~10-15 minuten totdat de saus wat dikker wordt.
  7. Serveer boven op rijst (dan trekt de saus er lekker in) en schep gerust een beetje van de saus mee.
  8. Garneer met amandelen en basilicum en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *