Recept: Pompoenstrudel

Het is weer tijd voor een receptje dat niet van mijzelf komt. Dit recept voor pompoenstrudel komt namelijk uit de Allerhande, maar is zo lekker dat ik hem graag met jullie wil delen. Op de website van de AH vind je ook nog eens een filmpje. Helaas wordt er geen ingrediëntenlijstje gegeven en staat de uitleg in verhaalvorm op de site… dat kon wat mij betreft makkelijker!

pompoen bladerdeeg

In het recept van de Albert Heijn worden vier(!) takjes salie gebruikt. Of dit een typfout is of dat de AH per ongeluk niet echt reclame maakt voor de smaakvolheid van hun salie weet ik niet, maar vier blaadjes was al behoorlijk overheersend. Daarbij willen ze dat je de pompoen rauw in stukjes snijdt, maar dat kan op dezelfde smaakvolle manier echt veel makkelijker door de pompoen eerst in de oven te schuiven. Ik heb het recept dan ook iets aangepast!

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen
  • 270gr bladerdeeg
  • 75gr dupuislinzen
  • 1 knoflookteen
  • 4 blaadjes salie
  • 2tl kaneel
  • 3 eieren
  • 150gr witte kaas
  • 40gr pompoenpitjes
  • olijfolie
  • peper en zout

De instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de pompoen door de helft, haal de draadjes en zaadjes er uit en vet de buitenkant in met olijfolie. Zet de pompoen zo’n 20 minuutjes in de oven, totdat hij zacht is als je er met een vork in prikt.
  3. Kook ondertussen de linzen ongeveer 20 minuten. Giet af en lek goed uit.
  4. Haal de schil van de pompoen en snij in stukjes van 1x1cm.
  5. Pers de knoflookteen en snij de salie fijn. Meng met de linzen en 1tl kaneel samen met de pompoen. Bak dit alles 3 minuutjes in 2el olijfolie op laag vuur. Laat even afkoelen.
  6. Klop twee eieren los. Verkruimel de kaas en meng met het ei. Meng daarna ook je pompoenmengsel er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Splits ei nummer drie en klop het eigeel los. Het eiwit heb je niet meer nodig.
  8. Rol de bladerdeeg uit tot een rechthoek van 60x24cm. Halveer in de lengte en daarna nogmaals in de breedte (je eindigt dus met 4 stukken).
  9. Leg de vulling op het bladerdeeg, maar hou ongeveer een centimeter of twee vrij voor de rand. Bestrijk die rand met eigeel en leg daar een plak bladerdeeg op. Druk de randjes dan vast met een vork.
  10. Zet met een mes een mooi kruis schuin door het deeg heen. Bestrijk met de rest van je eigeel en strooi de pompoenpitten en andere eetlepel kaneel er over heen.
  11. Bak ongeveer 30 minuten in de oven tot mooi goudbruin en gaar.

pompoenstrudel recept

One thought on “Recept: Pompoenstrudel

Geef een reactie