Recept: Runderstoof met pompoen en champignon

Dit recept kost je even tijd, maar dan heb je ook wat. Het is een overheerlijke stoofschotel die wordt geserveerd met aardappelpuree en heerlijk zacht stoofvlees. Perfect voor een koude, gure dag zoals we de laatste tijd helaas veel zien. Bonus is dat je niet het hele flesje bockbier nodig hebt… dus je hebt meteen lekker een slokje bier voor al je inspanning ­čśë

Ingredi├źnten voor ~4 personen:

  • 900gr aardappels
  • 600gr runderlappen
  • 400gr pompoenblokjes
  • 250gr champignons
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • 250ml runderboullion (half blokje)
  • 250ml bockbier
  • 2el bloem
  • 1el wildkruiden
  • 1/2tl kaneel
  • peper en zout

Wat je doet:

Begin op tijd met het vlees:

  1. Snij het vlees in blokjes (~3-4cm) en snipper de uien.
  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en braad het vlees per 300gr rondom aan. Haal uit de pan.
  3. Voeg in dezelfde pan de uien toe en bak deze in ongeveer vijf minuten op lage stand bruin en geurig.
  4. Doe nu het vlees in een braadpan, doe het bockbier en de boullion er bij. Breng aan de kook en zet laag.
  5. Voeg na vijf minuutjes koken de kruidnageltjes en het laurierblaadje er aan toe.
  6. Doe de deksel er op en laat nog minstens 3 uur stoven.

 Denk er om dat de groente ook nog even mee moet, dus na 2 uur kun je de groente gaan doen!

De groente:

  1. Snij de wortel, champignons, pompoen en bleekselderij in ongeveer gelijke stukjes.
  2. Voeg de groente, samen met 1el wildkruiden en 1/2tl kaneel aan de stoofpot toe. Laat verder stoven.
  3. Snij ook de aardappel in stukjes en kook de aardappels gaar (wanneer je er met een vork in kan prikken)
  4. Stamp de aardappels tot een grove puree.
  5. Als je de jus iets minder din wil hebben kun je nog 1-2 el bloem door de jus roeren en het nog een beetje inkoken.
  6. Giet de jus lekker over het gerecht (inclusief aardappelpuree!) heen. Smullen!

Geef een reactie