Recept: De smeuïgste brownies (lactosevrij)

De lekkerste brownies vind ik het soort met een knapperige bovenkant en een zacht smeuïge binnenkant. Als je het met me eens bent, is dit recept is echt fantastisch. Je kunt ze overigens ook heel erg goed invriezen, zodat je niet eerst een uur in de keuken hoeft te staan als je gewoon eens gi-gan-tisch trek hebt in chocola. En… je hebt er helemaal geen melk voor nodig. Ook als je niet lactosevrij bent zijn deze brownies echt super lekker!

Nog niet genoeg redenen om direct de oven voor te gaan verwarmen? Je kan deze brownies binnen een kwartier in de oven zetten en je hebt maar twee mengkommen nodig… Waar wacht je nog op?

Ingrediënten:

  • 150ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 135gr donkerbruine basterdsuiker
  • 135gr lichtbruine basterdsuiker
  • 120gr (lactosevrije) chocolade
  • 75gr bloem
  • 40gr cacaopoeder
  • 1tl vanille aroma
  • 1/4tl bakpoeder
  • 1/4tl zout

Wat je doet:

  1. Hak de chocola in stukjes en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de suiker, zonnebloemolie en vanille.
  3. Voeg hier de eieren aan toe tot een glad beslag.
  4. Meng in een andere kom de bloem, cacao, bakpoeder en zout. Meng dit met de hand met het eiermengsel.
  5. Doe wat bloem door de chocoladestukjes heen  en roer de chocoladestukjes door het beslag.
  6. Vet een browniebakblik in (vierkant met de maat 23x23cm) en giet het beslag er in.
  7. Bak ongeveer 20-25 minuten en probeer de verleiding te weerstaan om te proeven voordat ze zijn afgekoeld!

 Dit is zodat de chocoladestukjes niet naar de bodem zakken. Gebruik niet te veel bloem, een klein wit laagje is genoeg.

Je kunt deze ook super goed invriezen! Doe ze goed dicht in vershoudfolie en na het ontdooien smaken ze weer als vers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *