Recept: Tropische overnight oats met kiwi en kokos

Tropische verrassing

Ik mocht meedoen met de Zespri SunGold kiwi BlogInsiders actie van Uit Pauline’s Keuken (zeg dat eens zes keer heel snel achter elkaar ;-))! Ik ben heel erg fan van de groene kiwi’s en heb de Sungold’s daarom altijd links laten liggen. Ontzettend jammer, kwam ik deze week achter. SunGold kiwi’s zijn hartstikke lekker en heerlijk zoet!

Bij de BlogInsiders actie is het de bedoeling dat je een aantal ‘challenges’ voltooid. Eentje daarvan is het maken van een ontbijtrecept met kiwi. Ik ging voor een tropische variatie op de overnight oatsDit recept is ook wel te maken met groene kiwi’s, maar de zoete SunGold gaat echt perfect bij dit recept! Geen suiker nodig! Mocht je nu helemaal niet van kiwi’s houden, kun je ook ananas gebruiken.

Je hebt nodig:

  • 40gr havermout
  • 40gr griekse yoghurt
  • 100ml melk
  • 1 Zespri SunGold kiwi
  • 15gr geraspte kokos
  • Optioneel: 1tl honing

Wat je gaat doen:

  1. Meng met de yoghurt en de havermout goed door elkaar. Voeg hier ook de melk aan toe.
  2. Zet het (afgedekt of niet, maakt niet echt uit) in de koelkast en laat een nachtje staan.
  3. Voordat je het gaat eten: Snij de kiwi in stukjes (Mooie plakjes is leuk voor de foto, maar het is lekkerder als je gewoon stukjes door je havermout roert!)
  4. Meng de kiwi en kokos er doorheen. Bon appetit!

Mocht je het toch iets zoeter willen (proef even!) dan kun je nog wat honing toevoegen.

One thought on “Recept: Tropische overnight oats met kiwi en kokos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *