Recept: Vegetarische Andijviestamppot

Ik vind het fantastisch dat er tegenwoordig zo veel vegetarische alternatieven in de winkel liggen. Bij ons thuis doen we ons best om zo veel mogelijk vegetarisch te eten. Super top dus wanneer we weer een toffe nieuwe vleesvervanger hebben gevonden. De Speckjes van de vegetarische slager zijn er zo één. Ik heb er een heerlijke vegetarische verrassende stamppot van gemaakt. Als je wilt kun je deze natuurlijk ook met gewone spekjes maken, maar de Speckjes zijn echt een heel fijn alternatief waardoor je in dit gerecht zeker geen vlees mist… Lees hier onder het recept!

Meet benieuwd naar wat meer standaard andijviestamppot? Ook daar heb ik een recept voor geplaatst!

Wat je nodig hebt:

  • 1kg zoete aardappel
  • 500gr andijvie
  • 125gr Speckjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 1tl komijnzaad
  • 1tl currykruiden
  • peper en zout

Wat je doet:

  1. Snij de ui in halve ringetjes en snij of pers de knoflook fijn.
  2. Snij de paprika en zoete aardappel in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
  3. Kook de zoete aardappel gaar.
  4. Bak de kruiden een minuutje in de pan totdat ze gaan geuren. Voeg dan de paprika en ui toe en bak drie tot vier minuutjes op middelhoog vuur.
  5. Voeg de Speckjes toe in de pan en bak nog vijf minuten door.
  6. Stamp ondertussen de zoete aardappel tot puree, voeg eventueel wat kookvocht toe als het te droog is.
  7. Schep de rauwe andijvie en de groenten met Speckjes er door heen.
  8. Breng op smaak met peper en zout en geniet!

 Om te testen of je aardappels al gaar zijn kun je er even met een vork in prikken. Als dit makkelijk gaat zijn ze klaar!

Geef een reactie