Recept: Vegetarische gevulde pita’s

Dit recept is er zo eentje dat bewijst dat je echt geen vlees hoeft te missen in een vegetarisch gerecht. Dit recept heeft pittig smaakvolle kikkererwten, knapperige groenten, smeuïge avocado en een heerlijke frisse saus. Heerlijk als lunch of avondeten… Of beide natuurlijk! Je kunt prima wat meer maken om de volgende dag in je lunchbox te stoppen. Hou wel de salade, de saus en het broodje tot het eten uit elkaar.

Wat je nodig hebt:

Voor de broodjes:

  • 6-8 pitabroodjes
  • 480gr kikkererwten (uitgelekt gewicht)
  • 3el olijfolie
  • 1-2tl tabasco
  • 1tl paprikapoeder
  • 2tl Garam masala
  • 2tl Ras el hanout
  • 3 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 paprika
  • sla
  • rauwe rode kool

    Voor de dressing:

  • 4el crème fraîche
  • 8el mayonaise
  • 2tl gedroogde dille
  • 1tl gedroogde selderij
  • 1tl gedroogde bieslook
  • 1/4tl knoflookpoeder
  • 1/4tl uienpoeder
  • peper en zout

Instructies:

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Voeg eventueel water toe om het iets te verdunnen.
  2. Verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in reepjes. Snij de avocado door de helft, verwijder de pit en snij deze ook in reepjes. Snij ook de tomaten in reepjes.
  3. Bak de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking
  4. Laat de kikkererwten uitlekken en meng samen met 2el olijfolie, kruiden, tabasco in een grote kom. Bak in een hapjespan in de overige eetlepel olijfolie in ongeveer vier minuten knapperig.
  5. Beleg je broodje met de sla, rode kool, avocado, kikkererwten, tomaat, paprika en natuurlijk de saus. Tip: Maak er een ‘do it yourself’-station van, zodat iedereen zijn eigen favoriete broodje samen kan stellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *