Recept: Wentelteefjes

Wist je dat je oud wit brood kunt omtoveren naar een fantastisch ontbijtje? Dit recept vereist oud brood… Sterker nog, je kunt dit recept eigenlijk niet eens met vers brood maken. Wanneer je witbrood te vers is, vallen je wentelteefjes namelijk tijdens het bakken uit elkaar.

Wentelteefjes zijn wit brood gebakken in een mengsel van ei, suiker en kaneel Een supertof en supermakkelijk recept voor een heerlijk zondags ontbijtje!

De ingrediënten:

  • 4 sneetjes oud wit brood
  • 1 ei
  • 100ml melk
  • 1tl kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Roomboter om in te bakken

Het is heel simpel!
1. Klop een ei los en meng met de melk, kaneel en vanillesuiker in een diep bord.
2. Haal je broodjes door het mengsel heen, laat eventjes liggen zodat het er een beetje in trekt.
3. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes hierin goudbruin. De buitenkant wordt heerlijk knapperig, maar de binnenkant blijft lekker zacht!
4. Serveer met poedersuiker en eventueel extra kaneel.

Wees niet te zuinig met de boter en voeg gerust nog een beetje toe als de pan te droog wordt! Zo niet, koeken je wentelteefjes vast aan de pan en worden het gewoon teefjes. (Er is dan namelijk niets wentelbaars meer aan.)

2 thoughts on “Recept: Wentelteefjes

  1. Ohh ja heerlijk wentelteefjes! Ik heb ze lang niet gegeten (omdat ik ook niet wist hoe ik het moest maken, dus bedankt voor het recept) en wil ze graag zelf gaan maken 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *