Recept: Zomerse bulgur met ananas

Vandaag een recept voor bulgur met groenten, chipolataworstjes en een zomerse twist. Sappige tomaatjes gaan samen met knapperige paprika, zoete ananas en frisse spinazie. Dit gezonde gerecht ziet er ook nog eens hartstikke vrolijk uit, want je kunt er alle kleuren van de regenboog in terugvinden. Als je daarvan geen zin krijgt in de zomer, weet ik het ook niet meer!

Ingrediënten voor vier personen:

  • Anderhalf kopje bulgur
  • 500gr spinazie
  • 6 chipolataworstjes
  • 250g cherrytomaten
  • 2 paprika’s
  • 2 rode uien
  • Blikje ananas (schijven of stukjes)
  • Sap van een halve citroen
  • Rozemarijn
  • Peper en zout

En hier is wat je gaat doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de ananas en de paprika in stukjes. Snij de cherrytomaten doormidden.
  3. Leg de ananas, paprika en tomaten in één laag op de bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout, peper en rozemarijn en hussel even goed door elkaar.
  4. Bak ongeveer een half uur in de oven, of tot de groentes en ananas een mooie bruine kleur krijgen en de tomaten zacht zijn.
  5. Doe de bulgur in een pan en voeg je drie kopjes water toe. Kook ongeveer een kwartiertje en giet af.
  6. Terwijl de bulgur kookt snij je de uien in kwartjes en bak je ze in een koekenpan totdat ze glazig worden en lekker beginnen te ruiken. Voeg dan ook de knoflook en de spinazie toe en laat de spinazie slinken.
  7. Bak dan ook de chipolataworstjes en snij deze in stukjes.
  8. Meng alles door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout. Vergeet ook niet de citroensap voor net dat beetje extra smaak!

Hiervoor gebruikte ik een standaard mok. Meestal meet ik dit soort dingen zo af in plaats van op de weegschaal, en ik ben vergeten ‘m nog even netjes af te wegen voor het recept… oeps.

Geef een reactie