Recept: Zuurkoolwraps

Zuurkool op een wrap klinkt in eerste instantie misschien niet direct als een winning combination, maar geloof me: dat is het dus wel! Ik vind wraps een geniale uitvinding. Je kunt ze eten als ontbijt, lunch of diner en je kunt er met allerlei ingrediënten talloze combinaties op maken. Je kunt ze koud eten, warm eten… De wrap is here to stay!

Toen ik laatst trek had in zuurkool, vond ik een zuurkoolstamppot met dit weer eigenlijk not done. Zware stamppotten zijn wat mij betreft winter-exclusief. Ik zag het alleen echt niet zitten om te wachten tot de Kerst om weer te genieten van lekkere zuurkool, dus besloot ik de wrap in te zetten voor mijn zuurkool-fix. Take that stamppot! Nu kan ik ook in de zomer genieten van lekkere zuurkool!

Ik heb de hoeveelheden er dit keer niet bij gezet, omdat dat echt persoonlijke smaak is. De een houdt meer van een zacht-zoete wrap (naar verhouding meer bietjes, geitenkaas en rozijnen toevoegen) en de ander vindt juist een zurige, nootachtige smaak lekkerder (naar verhouding meer zuurkool en walnoten toevoegen). Ook ligt het er natuurlijk aan of je grote of kleine wraps hebt hoeveel je er op kunt/wilt doen. In principe is elke soort wrap geschikt!

Wat je nodig hebt:

  • Wraps
  • Zuurkool
  • Bietjes
  • Mosterd
  • Walnoten
  • Geitenkaas
  • Rozijnen
  1. Snij de bietjes in stukjes van een paar centimeter groot en hak de walnoten klein. Verkruimel de geitenkaas.
  2. Bak in een koekenpan en een beetje boter/olie de zuurkool aan met de bietjes. Een paar minuutjes is prima, totdat het lekker warm is.
  3. Verwarm je wraps 10-20 seconden in de magnetron totdat ze warm en makkelijk dicht te rollen zijn.
  4. Smeer een laagje mosterd over de wrap.
  5. Vul de wrap in het midden met een paar scheppen zuurkool en bietjes.
  6. Doe hier bovenop de verkruimelde geitenkaas, walnootjes en maak af met rozijntjes.
  7. Serveer warm.

One thought on “Recept: Zuurkoolwraps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *