Resetknop voor je haar: Olaplex

Disclaimer vooraf: Ik heb op geen enkele wijze samengewerkt met Olaplex voor dit artikel.

Revolutie op haircare-gebied

Hoi. Ik ben Esmee en ik ben altijd een beetje traag met nieuwe ontwikkelingen en het volgen van hypes. Ik ben nu eenmaal niet zo beauty-georiënteerd en trends in die categorie doen me dan ook weinig. Niet gek dus, dat ik nog nooit van Olaplex gehoord had totdat ik een voor en na foto tegenkwam op Instagram.

Olaplex belooft heel wat. Het zou beschadigd haar repareren en kan ook gebruikt worden in combinatie met kleuring om de beschadigende effecten van de behandeling tegen te gaan. Ik heb in mijn middelbare school-periode nogal vaak met het donkerste donkerbruin mijn haar geverfd, wat mijn haar mij niet helemaal in dank heeft afgenomen en waarna het nooit meer hetzelfde is geweest. Daarbij, zoals je onder deze post kan zien op de zéér professionele voor/na foto die ik heb gemaakt, waren mijn puntjes sowieso aan wat liefde toe. Omdat ik al een hele tijd bezig ben met mijn haar te laten groeien (waarom gaat dat zo traag?!) en “twee centimeter” in kappers-jargon blijkbaar wordt verstaan als “minstens zes centimeter, maar als het even kan het liefst wat meer”, wilde ik het toch liever niet laten knippen. De salonbehandeling van Olaplex kostte ergens richting drie tientjes, dus in het kader van wie niet waagt, wie niet wint leek het me wel een optie om te proberen.

De behandeling: Stap 1 en 2

Ik heb gekozen voor de maximum treatment voor beschadigd haar, dus zonder kleuring. Na het wassen krijg je twee keer een soort ‘haarmasker’ in. Dit zijn stap 1 en 2. Stap 1 moet even vijf minuutjes blijven zitten, waarna stap 2 er over heen gaat. Dit moet zo’n kwartiertje intrekken. Daarna wordt het er uit gespoeld en kan je haar worden gedroogd.

Genoeg tijd om gekke bekken te trekken en even een selfie te schieten terwijl je bij de wasbak hangt.

Het resultaat

Natuurlijk hoopte ik wel dat de behandeling zou werken, maar dat het zó goed zou werken had ik niet verwacht. Meteen na de behandeling was mijn haar superzacht en had het meer volume dan voorheen. Voor het eerst was ik tevreden met het aanzicht van stijl haar en ik draag sindsdien mijn haar ook veel vaker los zonder het eerst te krullen. Mijn puntjes zagen er gewoon uit alsof ze geknipt waren (maar dan zonder meteen een bob-lijn aangemeten te hebben gekregen!)

Toen ik het later thuis een paar keer had gewassen merkte ik dat ik veel minder conditioner nodig heb dan voorheen. Mijn haar is echt veel makkelijker door te kammen! De verbetering in volume is ook gebleven en oké, misschien ietsje minder dan direct na de behandeling; maar mijn haar is nog steeds heel erg zacht.

Soms draag ik mijn haar in een grote nonchalante knot, waarbij ik altijd even het één en ander vast moet zetten met bobby pins. Als ik dan ’s avonds mijn knot er uit haalde leek mijn haar altijd op een ontplofte lamavacht. Niet dat het nu heel veel beter is om met een Farrah Fawcett-kapsel rond te lopen (dat doet het nu na een knot namelijk), maar je merkt wel overduidelijk dat mijn haar minder breekbaar is en meer aankan. Zelfs na bobby pin-mishandeling glanst het nog en ziet het er levendig uit.

Op deze voor/na foto, zeer professioneel genomen met mijn telefoon in de badkamerspiegel, kun je wel degelijk het verschil zien. Dit is alleen een Olaplex behandeling zonder knippen. Mijn puntjes zien er vooral een stuk gezonder uit en mijn haar valt over het algemeen wat mooier, het lijkt wel minder ‘zwaar’ en ziet er voller uit.

Ik hoop niet dat het nodig is dit te vermelden, maar links is voor en rechts is na de behandeling.

Thuis onderhouden: Stap 3

Even kort door de bocht: Alles wat je met je haar doet zorgt voor beschadigingen. Gebruik van de stijltang en krultang, je haar borstelen, maar ook gewoon wassen doen allemaal afbreuk aan de kwaliteit van je haar. Om je haar te blijven voeden en de kwaliteit te behouden die je na de behandeling hebt is er stap 3, die je één keer per week (of per twee weken) thuis kan gebruiken. Deze kost 30,- en kun je even laten zitten en uitspoelen, of zelfs ’s nachts als een soort haarmaskertje gebruiken voor nog beter resultaat. Best een prijzig product (je doet er ongeveer twee maanden mee), maar wat mij betreft het wel waard. Na een thuisbehandeling is je haar weer heerlijk zacht en ziet het er echt direct weer vitaler uit. Naar horen zeggen zou het op lange termijn ook een zichtbaar verschil moeten gaan maken in de kwaliteit van je haar… Ik blijf het in ieder geval gebruiken en ben erg benieuwd om over een tijdje de resultaten te zien!

Heb jij ervaring met Olaplex? Wat vindt je er van?

3 thoughts on “Resetknop voor je haar: Olaplex

  1. Wat fijn dat dit product zo goed is bevallen! Ik zie inderdaad echt verschil op de foto’s! Wat heb je het artikel trouwens onwijs leuk geschreven! Ik moest wel lachen om je zelfspot soms tussendoor 😉

    1. Bijzonder he? Het is nu toch al drie weken geleden en mijn haarkwaliteit is nog steeds echt zoveel beter! Dankjewel voor je leuke compliment!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *